Helmond Sport / 15 juni 2023

Helmond Sport heeft het achttienjarige talent Michel Ludwig vastgelegd, de Duitse middenvelder heeft een contract getekend voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

MichelLudwig_20230615-2.jpg

Ludwig kwam de afgelopen vijf jaar uit voor de Duitse topclub Borussia Dortmund. Afgelopen seizoen maakte hij deel uit van Onder-19, waarmee hij kampioen werd in de Bundesliga West. In de strijd om de algemene Duitse jeugdtitel ging de finale verloren tegen Mainz 05 onder toeziend oog van 15.000 toeschouwers. "Spelen voor zoveel toeschouwers in het stadion van Mainz is een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan tot nu toe", aldus Ludwig. "Maar mijn eerste optreden in het Signal Iduna Park (het stadion van Borussia Dortmund) was nog specialer. In de kwartfinale van de UEFA Youth League tegen Hajduk Split (dat later de finale van AZ zou verliezen) verloren we jammer genoeg wel met penalty’s.”

Op de vraag waarom hij nu voor Helmond Sport heeft gekozen, is Ludwig erg duidelijk. "Voor mij is dit de beste kans om de overstap naar de volwassenen te maken. Het Nederlandse voetbal is minder gebaseerd op fysiek, meer op balbezit. Dit viel me ook al op toen ik met Duitsland Onder-15 een interland speelde tegen Nederland Onder-15. Bij Helmond Sport wil ik dan ook een speler worden die het team vanuit het middenveld gaat voorzien van aanvallende impulsen."

Helmond Sport wordt al de vierde club voor de in de noordelijke deelstaat Schleswig-Holstein geboren Ludwig. Hij zette zijn eerste stap op een voetbalveld bij de amateurs van Alemania Wilster, via het veel bekendere FC St. Pauli uit Hamburg (op zestig kilometer van zijn geboortestad Itzehoe) kwam hij bij Borussia Dortmund terecht.

20230615_MichelLudwig.jpg