Helmond Sport / 09 januari 2020

Vrijdag 10 januari om 20:00 uur speelt Helmond Sport in het SolarUnie Stadion de eerste thuiswedstrijd van 2020, tegenstander is de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie NAC Breda. Helmond Sport kent een positieve thuisbalans tegen de ploeg uit Breda. Van de vier vorige edities werden er twee gewonnen, eenmaal werd het gelijk en eenmaal ging NAC met de punten naar huis. De grootste uitslag was in het (eredivisie-)seizoen 1982/1983, Helmond Sport wist toen met maar liefst 6-1 te winnen. 

Eerder deze competitie werd het in het bijna volle Rat Verlegh Stadion echter 5-1 voor de Bredanaars. Spits Finn Stokkers bracht zijn ploeg al vroeg op voorsprong, inmiddels heeft de ex-speler van Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam vier maal doel getroffen. De geel-zwarten hebben meerdere scorende aanvallers, Huseyin Dogan (ex-TOP Oss en Sparta Rotterdam) staat eveneens op vier treffers, Sydney van Hooijdonk (zoon van oud-international Pierre) is momenteel de cluptopscorer met zes treffers.

Dogan en Van Hooijdonk scoorden niet tegen Helmond Sport, middenvelder Mounir el Allouchi deed dat wel, tweemaal zelfs. Net zoals Jordan van der Gaag (vorig seizoen nog op huurbasis bij Helmond Sport, in de eerste competitiehelft bij de geel-zwarten slechts viermaal in de basis) heeft ook hij een verleden bij Helmond Sport. Aangezien op Oudjaarsdag afscheid werd genomen van ex-Helmond Sport trainer Ruud Brood (voorafgaand aan zijn periode in Helmond ook al werkzaam in Breda), zal er bij de winnaar van de eerste periode een andere coach op de bank plaatsnemen. In het trainingskamp in Portugal ter voorbereiding op de herstart van de competitie neemt Willem Weijs (voormalig jeugdtrainer bij Ajax) de honneurs waar.