Helmond Sport / 27 juni 2022

Helmond Sport heeft vanochtend de eerste training afgewerkt in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Trainer Sven Swinnen, geassisteerd door zijn assistenten Tim Bakens en Dylan Malicheff, had een flink gewijzigde spelersgroep tot zijn beschikking.

Swinnen3.jpg

Hoofdtrainer Sven Swinnen

Van de aanwezige veldspelers maakten alleen Robin van der Meer, Bryan Van Hove, Jellert Van Landschoot, Jarno Lion, Gaétan Bosiers, Arno Van Keilegom, Jelle Goselink en Jules Houttequiet vorig seizoen deel uit van de selectie. Jeugdspeler Aassim Farah (net zoals Tarik Essakkati, Jayden Davelaar, Stan Bouwens en Julian Geerts in het bezit van een contract) was eveneens aangesloten. Sander Vereijken ontbrak om medische redenen.

Bakens2.jpg

Assistent-trainer Tim Bakens

Van de nieuwelingen ontbrak alleen Daniël Breedijk op het veld, de centrale verdediger is nog revaliderende van zijn kruisbandblessure. De aanwinsten Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Gabriël Culhaci, Marcus Scholten, Wassim Essanoussi, Elmo Lieftink, David Mistrafović en Martijn Kaars waren allen present..
Verder was er een testspeler aanwezig in de persoon van Emir Terzi. Deze Duitse rechtsback genoot zijn jeugdopleiding bij Borussia Dortmund, de laatste anderhalf jaar kwam hij uit voor Sportfreunde Lotte waarmee hij recentelijk uit de Regionalliga (vierde niveau in Duitsland) degradeerde.

Keepers.jpg

Van links naar rechts: Mike Havekotte, Ahmed Azmi, Robin Mantel en keeperstrainer Wim Ribbens.

Voor keeperstrainer Wim Ribbens blijft alles bij het oude, ook dit seizoen bestaat het keepersbestand uit Mike Havekotte, Robin Mantel en Ahmed Azmi.
A.s. zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, om 19:00 uur bij Unitas'59 in Eindhoven.