Helmond Sport / 06 augustus 2019

In vroegere tijden stond FC Volendam bekend om zijn vele promoties en degradaties, maar nu is het alweer tien jaar geleden dat de ‘Heen en Weer’ moest uitvaren. ‘Het andere Oranje’ staat van oudsher ook bekend om zijn uitstekende jeugdspelers, en dat werd afgelopen seizoen wél duidelijk. Jong FC Volendam pakte de titel in de Derde Divisie, en een flink aantal spelers van dit kampioensteam is nu doorgestroomd naar de eerste selectie. Ander nieuw gezicht in het eerste elftal is Zakaria El Azzouzi. De nu 23-jarige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax, om vervolgens te worden verhuurd aan achtereenvolgend FC Twente, Sparta Rotterdam en Excelsior. Maart jl. (een paar maanden nadat zijn contract bij Ajax ontbonden was) sloot hij zich nog voor het restant van de competitie bij FC Emmen aan.

De nieuwe trainer Wim Jonk  heeft ook een Ajax-verleden. Niet alleen als speler (1988-1993), maar ook als techniektrainer en Hoofd Opleidingen (2008-2015). Opvallende nieuwelingen zijn verder de 19-jarige Noah Fadiga (gehuurd van Club Brugge) en Darius Johnson (vorig seizoen uitkomend voor de beloften van Chelsea FC).
Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Volendam in 2-2. Voor Helmond Sport scoorden Joeri Poelmans en de inmiddels vertrokken Furhgill Zeldenrust, voor FC Volendam waren dat Enzo Stroo (nu uitkomend voor TOP Oss) en Martijn Kaars. Voor laatstgenoemde was dat tot op heden de enige treffer in de Keuken Kampioen Divisie, Cas Peters (72x) en Boy Deul (45x) troffen veel vaker doel.