Helmond Sport / 03 december 2018

De reserves van Helmond Sport (zoals gebruikelijk aangevuld met jeugdspelers van VVV) hebben vanavond de uitwedstrijd bij Willem II met 4-0 verloren. Op een bijveld van Sportpark Bijstervelden was het team van Remond Strijbosch een uur lang beslist niet de mindere van de Tricolores, maar moest uiteindelijk toch een ruime nederlaag slikken.

Helmond Sport had al na zeven minuten spelen via spits Richelor Sprangers de kans op een vroege voorsprong. Het zou een van de zeer weinige hoogtepunten voor de rust zijn, Willem II kwam zelfs aan een goal zonder ook maar zelf een kans te hebben gecreëerd. Een ongevaarlijke vrije trap werd echter door een mistrap van Bram Zwanen in eigen goal gewerkt (37' ;1-0). 
Ook in de beginfase van de tweede helft had Helmond Sport niets te duchten van de thuisclub, en had het opnieuw via Richelor Sprangers de eerste doelkans. In de daaropvolgende tegenaanval was het Willem II spits Kristofer Kristinsson die de bal via de knie vanaf zestien meter 'per ongeluk' in het doel werkte (61' ;2-0). Na zoveel tegenslag was het moreel bij Helmond Sport wel een beetje geknakt, even later kon Kristofer Kristinsson profiteren van een slippertje van doelman Marko Antunic (64' ;3-0).
Dimitris Kolovis bracht daarna de eindcijfers op het niet bestaande scorebord (82' ;4-0), al had Helmond Sport daarna nog een paar mogelijkheden voor een 'eretreffer'. De grootste was voor Juul Respen die een penalty recht in de handen van Willem II keeper Matthijs Branderhorst schoot.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Marko Antunic ; Joel Roeffen (46' Joost Peeters), Dion van Horne, Dylan de Braal, Justin Coenen ; Bram Zwanen, Paul Wienhoven, Koen Wesdorp (72' Fin Pleunis) ; Juul Respen, Richelor Sprangers, Sotiros Kokkinis (46' Jesse Probst).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Jens Craenmehr (keeper).

Opstelling Willem II (4-3-3 formatie):
Matthijs Branderhorst ; Justin Ogenia, Jordens Peters, Victor van den Bogert, James Garry ; Adullah Bozkurt, Quail Merabet, Atakan Akkaynak ; Jordy Croux, Kristofer Kristinsson, Dimitris Kolovos.

De stand in de Reserve Competitie poule B:
1. Fortuna Sittard 9-21.
2. Feyenoord 8-19.
3. RKC Waalwijk 8-18.
4. ADO Den Haag 9-16.
5. Willem II 9-15.
6. NAC 10-14.
7. Excelsior 9-13.
8. Eindhoven 8-9
9. Roda JC 7-6.
10. VVV/Helmond Sport 8-4.
11. Dordrecht 8-2.