Helmond Sport / 02 december 2020

De gemeenteraad van Helmond heeft gisterenavond met overgrote meerderheid ingestemd met het aangepaste ontwerp voor de Sport- en Beleefcampus De Braak. Als gevolg van dit besluit zal Helmond Sport in 2024 zijn intrede doen in een nieuw stadion. De plek waar Heel Helmond Sport, onderwijs en gezondheid samen komen.

Het nieuwe onderkomen, waar ook amateurclub SV De Braak, fysiotherapiepraktijk JVDI en de OMO Scholengroep Helmond gebruik van gaan maken, biedt Helmond Sport alle kansen voor een succesvolle toekomst. Er is voorzien in voldoende ruimte voor commerciële exploitatie (businessclub), een supportershome en een volwaardige jeugdopleiding. Het stadion zal initieel worden opgeleverd met 3.600 zitplaatsen aan de lange zijden, waarbij rekening is gehouden met een toekomstige uitbreiding achter de doelen.

Voorzitter Philippe van Esch is uitermate verheugd over de grote steun uit de Helmondse politiek. "Het geeft aan dat dit geweldige plan breed wordt gedragen door de Helmondse gemeenschap. We zien er dan ook enorm naar uit om dit samen met onze partners verder gestalte te geven. Maar het meest blij ben ik voor al onze trouwe supporters en sponsoren, na meer dan vijftien(!) jaar discussie over een nieuw stadion is er eindelijk zekerheid. De voetbaluitstraling van de nieuwe accommodatie zal iedereen aanspreken".