Helmond Sport / 01 april 2013

Helmond Sport begint eigen keepersopleiding

Onder de naam Keepersworld Helmond Sport, hebben de Helmondse club en Keepersworld.nl de handen ineengeslagen. Dankzij deze samenwerking worden speciale keepersdagen en trainingen op hoog niveau georganiseerd. Oud-keeper van Helmond Sport en eigenaar van Keepersworld.nl, Robert van Westerop: “Ik heb me altijd nauw betrokken gevoeld bij Helmond Sport. De professionele manier waarop wij keepers trainen, past uitstekend bij de club. Daarom lag een samenwerking al snel voor de hand en zijn we dit seizoen in Helmond een eigen locatie gestart.” 

“Voor Helmond Sport is het belangrijk dat cursisten op een hoog niveau worden getraind”, vult Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport aan. “We zien Keepersworld Helmond Sport dan ook als een goede basis voor het opleiden van talentvolle keepers.” Trainer van de selectiekeepers van Helmond Sport, Rein van Duijnhoven, juicht de samenwerking ook toe: “Voor voetballers worden er al veel activiteiten georganiseerd. Ten aanzien van het trainen van keepers waren we nog op zoek naar een meer structurele aanpak. Het is dan ook goed om te zien dat Bjorn van Haaren, keeperstrainer van de jeugd bij Helmond Sport en Robert van Westerop samen de nieuwe locatie gaan leiden en hier invulling aan geven.” 

De keeperstrainingen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 17 jaar. Iedere vrijdagavond van 17.00 tot 20.00 uur kunnen zij meetrainen op het kunstgrasveld van vv Bruheze. Van Westerop: “Keepersworld Helmond Sport biedt een compleet trainingsprogramma aan en dus geen korte cursus van een aantal weken. Op deze manier kan het niveau van een keeper structureel groeien. Dat keepers uit de regio nu terecht kunnen bij Keepersworld Helmond Sport zal alleen maar een grotere motivatie zijn om het maximale uit hun prestaties te halen: er wordt namelijk elke training gescout.” Meer informatie over het trainingsprogramma en de tarieven is te vinden op www.keepersworld.nl.

Foto: Harrie van der Sanden