Helmond Sport / 13 april 2022

Helmond Sport heeft een grote stap gezet bij de aansluiting van de Academy (jeugdopleiding) met de eerste selectie, vijf jeugdspelers is een contract aangeboden. Het is de eerste keer in de historie dat Helmond Sport in een dergelijk vroegtijdig stadium jeugdspelers vastlegt met als doel om de overgang naar het eerste elftal te faciliteren. 

TARIK_ESSAKKATI.jpgDe bekendste hiervan is Tarik Essakkati, deze technisch hoogbekwame aanvallende middenvelder maakte reeds in zijn debuut in het eerste elftal. Nadat de geboren Helmonder al een aantal trainingen van de eerste selectie had afgewerkt, viel hij op 19 maart jl. in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda vier minuten voor tijd in. Met een leeftijd van zestien jaar, twee maanden en twee dagen is hij de jongste debutant in de historie van Helmond Sport
Normaliter speelt Tarik Essakkati zijn wedstrijden in Helmond Sport onder 16 jaar (waar hij dit seizoen al 23 keer scoorde), in datzelfde jeugdelftal spelen ook de andere vier jeugdspelers. 
 

AASSIM_FARAH.jpgAassim Farah is eveneens een Helmonder, zijn positie is het centrum van de verdediging.
 

JULIAN_GEERTS.jpg
Spits Julian Geerts maakte al negentien goals, waaronder drie in de kampioenswedstrijd van de O16 tegen MVV februari jl.
 

STAN_BOUWENS.jpgStan Bouwens staat eveneens op negentien treffers. Voor de rechtsbuiten, die ook al zeventien assists op zijn naam heeft, is Helmond Sport zijn zesde club na RKSV Schijndel, Avanti ’31, Brabant United (jeugdsamenwerking FC Den Bosch en RKC), Vitesse en UNA.

JAYDEN_DAVELAAR.jpgDe uit in Geldrop afkomstige Jayden Davelaar is een rechtsback die (ook) aanvallend sterk is, getuige zijn negen assists dit seizoen.