Helmond Sport / 09 augustus 2018

Helmond Sport bindt Nick de Louw

Nick de Louw (20) doorliep de gehele jeugdopleiding van Helmond Sport en was de afgelopen twee seizoenen al onderdeel van het eerste elftal. De Somerenaar tekent een contract voor twee seizoenen, inclusief een optie voor een derde seizoen.

De verdediger, die een sterke voorbereiding kent, is blij met de kans die hem geboden wordt. “Dit is waar ik het al elf jaar voor doe. Sinds de E1 speel ik voor Helmond Sport. Dat ik hier dan ook mijn eerste profcontract mag tekenen is heel erg mooi. Het is nu aan mij om me te blijven ontwikkelen en uit te groeien tot een vaste basisspeler bij deze mooie club.”

Volgens algemeen directeur Leon Vlemmings past het contracteren van De Louw bij de weg die de club is ingeslagen. “Wij willen talent kansen bieden en ze helpen in hun ontwikkeling. Dat Nick uit de regio komt is daarbij helemaal mooi. Het is een jongen die al jaren bij Helmond Sport speelt en nu onder de nieuwe trainer zijn kans heeft gegrepen. Hij speelt al de gehele voorbereiding erg sterk en heeft daarmee zelf een contract afgedwongen.”

De Louw maakte op 21 oktober 2016 zijn debuut voor Helmond Sport in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen De Graafschap. Vervolgens kwam de linksbenige verdediger nog vier competitiewedstrijden in actie voor Onze Club.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png