Helmond Sport / 05 oktober 2020

Helmond Sport dinsdagavond zonder publiek tegen Cambuur

Vorig seizoen werd de wedstrijd Helmond Sport tegen Cambuur geschrapt, vanwege de Corona uitbraak besloot de KNVB de Keuken Kampioen Divisie na de 29e speelronde af te breken. Hetzelfde virus (of een variant hiervan) is nu de oorzaak dat de ontmoeting tegen de Friezen zonder publiek wordt gespeeld. De lege tribunes, ook nog in combinatie met het ongebruikelijke tijdstip van dinsdagavond negen uur, maakt deze ontmoeting bij voorbaat tot een bijzondere gebeurtenis.

Als het aan Cambuur trainer Henk de Jong had gelegen, was zijn ploeg dit seizoen überhaupt niet naar Helmond afgereisd. De beslissing van de KNVB om koploper Cambuur niet te laten promoveren werd door hem in een eerste reactie zelfs de grootste schande ooit in de sport genoemd. Zelf zit hij al meer dan een kwart eeuw in het trainersvak, zijn eerste club was in zijn geboorteplaats bij de amateurs van Drachtster Boys. Via Sneek kwam hij in het betaalde voetbal terecht, als assistent-trainer bij Heracles Almelo. Later bekleedde hij deze functie ook nog bij Heerenveen en FC Groningen. Voordat hij hoofdtrainer werd van Cambuur, zwaaide hij de scepter bij De Graafschap waarmee hij promoveerde.

Promotie is ook dit jaar het doel, en dat met een selectie die niet veel afwijkt van vorig seizoen. Nieuwelingen zijn rechtsback Jasper ter Heide (vorig seizoen bij Jong Ajax) en de boomlange aanvaller Maarten Pouwels (ex-Go Ahead Eagles). Laatstgenoemde heeft echter geen basisplaats, de positie van centrumspits is uiteraard voorbehouden aan Robert Mühren. Laatstgenoemde wordt voor het tweede seizoen op rij gehuurd van Zulte Waregem. Opmerkelijk genoeg werd hij door de Belgen in de twee seizoenen daarvoor ook al verhuurd, toen achtereenvolgens aan Sparta Rotterdam en NAC Breda. De nu 31-jarige Mühren scoorde in het voortijdig beëindigde afgelopen seizoen maar liefst 26 keer, en ook nu is hij clubtopscorer met vier treffers.

De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1 of te beluisteren via de stream http://irhs.caster.fm