Helmond Sport / 10 mei 2022

Op de vanavond georganiseerde informatieavond heeft Helmond Sport de sportieve ambitie voor de komende drie jaren gepresenteerd. Door het structureel verhogen (minimaal verdubbelen) van het spelersbudget is het doel om komend seizoen mee te doen in de strijd om de playoff-plaatsen, het seizoen daarna de top vier aan te vallen, om zich vervolgens te mengen in de promotiestrijd.
Daarnaast zal nog sterker worden ingezet op scouting, en een uitbouw en professionalisering van de Academy (jeugdopleiding). Het doel is uiteindelijk om een selectie van 28 spelers samen te stellen waarvan er tien tot veertien uit eigen jeugd komen.

Algemeen directeur Philippe van Esch: “Uiteraard hebben we hier iedereen voor nodig. Supporters, huidige sponsoren en uiteraard nieuwe relaties zoals GS Staalwerken (nieuwe naamgever van het stadion). Verder moeten we als club zelf ook waarde gaan creëren, en wel op het veld. Door jeugdspelers goed op te leiden, of door gerichte scouting spelers te halen die later voor een aantrekkelijk transferbedrag verkocht kunnen worden. Het moet een vliegwiel worden dat ervoor zorgt dat Helmond Sport naar steeds grotere hoogten stijgt.”