Helmond Sport / 29 oktober 2021

Helmond Sport speelt a.s. maandag in het SolarUnie Stadion tegen Almere City FC. De Flevolanders zijn terug te vinden op de voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie, een positie waar deze club met nadrukkelijke promotieambitie uiteraard niet tevreden mee is.

De voortekenen voorafgaand aan dit seizoen waren nochtans uitstekend. Met Maarten Pouwels (spits bij Cambuur), Ramon Leeuwin (centrale verdediger bij AZ), Jonas Arweiler (spits bij ADO Den Haag), Bradley van Hoeven (linksbuiten bij Go Ahead Eagles) en last but not least Lance Duijvestijn (middenvelder bij Helmond Sport) werden er vijf sterkhouders binnengehaald. De Helmondse clubtopscorer van vorig seizoen scoorde tot nu toe drie keer, dat is er één minder dan de gedeelde clubtopscorers Maarten Pouwels en Ilias Althaft.

De nieuwe trainer Gert-Jan Verbeek heeft de hoge verwachtingen dus (nog?) niet kunnen waarmaken. Afgelopen woensdag werd zijn club uitgeschakeld voor de beker tegen Go Ahead Eagles (0-2), daarvoor gingen al vier competitiewedstrijden op rij verloren. Op MVV na is Almere met 26 tegentreffers de meest gepasseerde club van de KKD. Er is wel een klassement te vinden waarin het voormalige FC Omniworld bovenaan staat, namelijk van de meest scorende ploeg uit een ‘dood’ spelmoment (7x). Maar laat Helmond Sport nu net de club zijn die de minste goals tégen krijgt uit een standaardsituatie…