Helmond Sport / 12 maart 2022

Helmond Sport ontvangt maandagavond in het SolarUnie Stadion VVV Venlo, de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie. De selectie van de Venlonaren maakte in de afgelopen winterstop een kleine metamorfose door, dit alles om een play-off ticket te gaan veroveren. Maar mede door de nederlaag afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven (4-0) kon dit wel eens erg lastig gaan worden.

In de persoon van Nick Venema is er zonder twijfel kwaliteit binnen gehaald. De 22-jarige aanvaller is voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht, dat hem al eerder verhuurde aan Almere City en NAC Breda. Tegen laatstgenoemde club maakte hij als speler van Jong FC Utrecht al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. Een half jaar later volgde zijn eerste optreden in de eredivisie, als invaller in de uitwedstrijd tegen PSV. Alhoewel zijn populariteit bij de Utrechtse fans snel steeg, hetgeen hem de bijnaam ‘Venomenema’ opleverde, zou hij nooit een vaste basisspeler worden bij de Domstedelingen. De statistieken zijn duidelijk, in het eerste elftal kwam hij tot zeven treffers, bij Jong FC Utrecht maar liefst tot 44 goals. Voor de Venlonaren scoorde hij inmiddels viermaal, dat zijn er twee minder dan clubtopscorer Sven Braken.

VVV Venlo huurde nog een speler van Jong FC Utrecht die inmiddels viermaal heeft gescoord, de aanvallende middenvelder Rayan El Azrak. De 22-jarige El Azrak speelde vanaf 2008 in de jeugdopleiding van Ajax voordat hij in de zomer van 2016 de overstap maakte naar FC Utrecht.

Daarnaast kwamen er ook nog twee spelers van AZ naar VVV. De 22-jarige Richard Sedláček doorliep de jeugdopleiding van Sparta Praag voordat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte naar Jong AZ. Met 52 gespeelde wedstrijden en zes doelpunten verliet de Tsjech Alkmaar. Centrale verdediger Sem Dirks kwam tot negentien optredens in het beloftenteam van AZ.

Tegenover deze vier aanwinsten staat het vertrek van middenvelder Danny Post (naar Almere City), centrale verdediger Kristopher Da Graca (naar het Zweedse Sirius), linksback Yannick Leliendal (verhuurd aan TOP Oss), de gehuurde spits Erik Sorga (terug naar het Amerikaanse D.C. United), Guus Hupperts (contract ontbonden) en uiteraard Aaron Bastiaans die aan Helmond Sport is verhuurd.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar: https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/
Er is dus géén verkoop aan de kassa's van het SolarUnie Stadion!