Helmond Sport / 03 april 2021

Er zijn nog maar liefst zeven speelronden te gaan in de Keuken Kampioen Divisie, toch verspreidde de KNVB vandaag al bovenstaand (virtueel) schema. Het is natuurlijk whishful thinking, maar uiteraard kan Helmond Sport zich prima vinden in deze schets waarin via de laatste periode de play-offs wordt bereikt.

Er zijn trouwens meerdere manieren waarop Helmond Sport de play-offs nog kan halen. Niet alleen door de vierde periode te winnen, ook een tweede plaats kan toereikend zijn. In dat laatste geval moet de periode worden gewonnen door een beloftenteam (bijv. de huidige nummer twee Jong PSV) of door een club die al een periodetitel op zak heeft (SC Cambuur, Almere City FC, De Graafschap). Voor alle duidelijkheid, een derde (of lagere) plaats in de eindstand van de vierde periode levert Helmond Sport geen play-off ticket op.

Ajax_2-2.jpg

En voor wie (nog meer) fantasie heeft, nummer negen Helmond Sport kan ook nog via de reguliere ranglijst zich kwalificeren voor de promotiewedstrijden. In dat geval moet de nummer acht Roda JC worden ingehaald, de achterstand bedraagt echter tien punten.
Terug naar de actualiteit, Paasmaandag komt Jong Ajax op bezoek. De Amsterdamse beloften staan dertiende op de ranglijst, wat lager dan je zou verwachten op basis van de klasseringen in de afgelopen jaren. Dit seizoen heeft coach Mitchell van der Gaag echter de beschikking over een ultra-jonge groep, waarvan een drietal spelers (Devyne Rensch, Jurriën Timber en Bryan Brobbey) lopende de competitie de overstap hebben gemaakt naar het eerste elftal. Brobbey is nog altijd clubtopscorer met negen treffers, van de huidige spelersgroep hebben linksbuiten Naci Ünüvar en middenvelder Kenneth Taylor de meeste (6) goals achter hun naam. 

Ajax_Juich_Loukili.jpg

De inmiddels aan het Deense Nordsjaelland verhuurde Victor Jensen was eerder dit seizoen bij de onderlinge confrontatie op De Toekomst (2-2) nog goed voor een assist bij de openingstreffer van Jaymillio Pinas, en scoorde zelf de tweede treffer. Tussendoor werd Ajax-keeper Kjell Scherpen gepasseerd door Alec Van Hoorenbeeck en Karim Loukili. Of de 2.04 meter lange Drent ook in Helmond onder de lat staat is nog de vraag, de Kroaat Dominik Kotarski wisselt hem regelmatig af. Beide keepers waren overigens actief in het onlangs afgewerkte EK onder 21 jaar. Scherpen keepte alle drie de wedstrijden van Jong Oranje, Kotarski zat tegen Portugal (0-1) nog op de Kroatische bank maar stond in de basis tegen Zwitserland (3-2) en Engeland (1-2).