Helmond Sport / 20 april 2023

A.s. vrijdag gaat Helmond Sport voor het eerst sinds achttien jaar in eigen huis een competitieduel afwerken tegen Heracles Almelo. In de laatste ontmoeting kwam de huidige technische manager Jurgen Streppel nog uit voor Onze Club, dat geldt eveneens voor het huidige Hoofd Jeugdopleidingen Nyron Wau. Onder leiding van Ruud Brood werd met 0-1 verloren, de trainer aan Heracles-zijde was toen Peter Bosz.

Dit was niet de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen op ‘De Braak’, in het kader van de Open Dag voorafgaand aan het seizoen 2018-2019 werd er een oefenduel afgewerkt. Hierin was Helmond Sport de sterkste, toenmalige eredivisieclub Heracles werd met 1-0 verslagen. De zwart-witten moesten ongeveer een half uur lang met een man minder spelen omdat centrale verdediger Maximilian Rossmann de doorgebroken Bodi Brusselers had neergehaald.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen in Almelo kwam Heracles nog vroeger in de wedstrijd in ondertal, toen werd de Marokkaan Anas Quahim al na een kwartier spelen van het veld gestuurd voor een overigens volstrekt onnodige overtreding diep op Helmondse helft. Desondanks won de thuisclub eenvoudig met 2-0. Het trio aanvallers dat hoog op de KKD-topscorerslijst staat (Nikolai Laursen op een derde plaats met 16 treffers, Emil Hansson vierde met 15 en Samuel Armenteros zesde met 14) scoorde toen niet. De Noor Emil Hansson gaf wel de assist bij de openingstreffer, de jeugdvriend van HS-speler Håkon Lorentzen is momenteel met 17 assists de leider van dit KKD-klassement.

De kassa's van het GS Staalwerken Stadion zijn vanaf 19:00 uur geopend. Wil je online een kaartje kopen? Klik dan HIER.