Helmond Sport / 14 september 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen AFC. De eerste thuiswedstrijd in de Eerste Divisie begon niet goed voor het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout, de Amsterdammers kwamen via een doorbraak dwars door het centrum van de Helmondse verdediging al na twee minuten spelen op voorsprong. Helmond Sport was echter niet aangeslagen na deze vroege achterstand, een kleine tien minuten later zorgde Samet Pandal met een fraaie afronding voor de gelijkmaker (11’ ;1-1).

Daarna waren het weer de gasten die de betere mogelijkheden kregen. Keeper Daan van Gog hielp daar ongewild aan mee door een bal recht in de voeten van een AFC’er te plaatsen, maar kwam met de schrik vrij toen de inzet voor open doel over de lat verdween. De Amsterdammers lieten een volgend buitenkansje niet onbenut, een overtreding in het strafschopgebied van centrale verdediger Mees Rooijakkers resulteerde in een benutte strafschop (26’ ;1-2).  In het restant van de eerste helft (die vanaf dit seizoen 35 minuten duurt, dit ook nog tot verwarring van de scheidsrechter) kregen beide teams nog kansen, zo zag linksback Daan Kretschmer zijn prachtig schot van buiten de zestien via een verdediger net naast het doel gaan.

Na de rust kwamen de gasten heel wat minder vaak voor het Helmondse doel dat inmiddels werd verdedigd door Ward van Sleeuwen. Deze keeper uit Venhorst kwam overigens wel een aantal keren ver uit zijn doel om een spaarzame Amsterdamse uitval onschadelijk te maken. De verdiende gelijkmaker kwam van de voet van Cheick Arouna Fofana, dit na goed voorbereidend werk Samet Pandal (48’ ;2-2). Daarna was het eigenlijk wachten op de derde en winnende treffer, dit zou de bijzonder meeslepende slotfase helemaal perfect hebben gemaakt. Volgende week speelt de onder-13 wederom tegen een Amsterdamse club, op De Toekomst wachten de Godenzonen van Ajax. 

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Daan van Gog ; Bart van Gog, Dayen Geerts, Mees Rooijakkers, Daan Kretschmer ; Tijn Landheer, Alto Gjoka, Taeke Captein ; Samet Pandal, Julian Botterweck, Joep Kivits.
Ingevallen: Jesse Dortmans, Noa Kalemba Garcia Paolo, Cheick Arouna Fofana, Mauro Gilsing en Ward van Sleeuwen (keeper).

De Onder-14 herstelde zich prima van de nederlaag van vorige week tegen FC Eindhoven, in en tegen Dordrecht werd door een treffer van Julian Geerts met 0-1 gewonnen.