Helmond Sport / 11 januari 2020

Helmond Sport O13 is er niet in geslaagd om een bekerstunt uit te halen, op Sportpark De Toekomst was Ajax in de achtste finale met 5-1 te sterk. Het team van Nick Bronzwaer tekende wel voor de eerste doelkans, na een assist van Joep Kivits schoot Julian Botterweck op de Amsterdamse keeper. Laatstgenoemde slaagde er een paar maanden geleden voor de competitie wel in om zijn team op voorsprong te brengen bij het ‘grote Ajax’, maar nu was het de thuisclub die in de openingsfase (hard) toesloeg. Via een kopbal uit een corner en een vlijmscherpe combinatie dwars door het Helmondse centrum heen, stond het binnen tien minuten 2-0.

Halverwege de eerste helft kreeg Helmond Sport meer vat op de tegenstander. Een doelkans voor Daan van Gog, op aangeven van Julian Botterweck, was daarvan het eerste bewijs. Een minuut later werd dit ook in de score uitgedrukt, na wederom een assist van Julian Botterweck rondde Cheick Arou Fofana vanaf tien meter beheerst af (21’ ;2-1). 
Toen keeper Ward van Sleeuwen er zes minuten later niet in slaagde om een duel om de bal in zijn voordeel te beslissen, werd de achterstand echter weer verdubbeld. Deze achterstand werd voor de rust zelfs nog onoverbrugbaar. De Helmondse verdediging liet eerst een kopbal bij de tweede paal ongehinderd toe (30’ ;4-1), waarna een fout in de opbouw keihard werd afgestraft (35’ ;5-1).

Na de hervatting zou er in deze stand geen verandering meer komen. Helmond Sport had via Dayen Geerts nog een (kop-)kans om de score een nog wat vriendelijker aanzien te geven, het was het laatste wapenfeit in dit bekertoernooi.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Ward van Sleeuwen ; Jesse Dortmans, Tijn Landheer, Dayen Geerts, Daan Kretschmer ; Mauro Gilsing, Cheick Arou Fofana, Taeke Captein ; Bart van Gog, Joep Kivits, Julian Botterweck.
Ingevallen: Alto Gjoka, Mees Rooijakkers en Daan van Gog (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Geblesseerd: Noah Paolo en Samet Pandal.