Helmond Sport / 08 december 2018

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanmiddag in de topper tegen UDI’19/CSU een 1-2 nederlaag geleden. Na dit eerste verlies van het seizoen is het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout de koppositie in de Tweede Divisie C kwijt geraakt.

Met de rust stond Helmond Sport al met 0-2 achter. De ploeg uit Uden nam vanaf het begin het initiatief en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong door een kopbal uit een corner. Drie minuten later scoorden de gasten op volstrekt identieke wijze. Nadat UDI'19 nog een tweetal goede kansen had laten liggen op een nog grotere voorsprong, kreeg Helmond Sport net voor rust de eerste mogelijkheid. Tot dan toe waren de rood-zwarten er niet eenmaal in geslaagd om de buitenspelval te omzeilen (de gasten speelden veelvuldig met de laatste linie in de buurt van de middellijn), nu kon rechtsbuiten Julian Geerts spits Thijs Joosten lanceren maar deze strandde op de uitgelopen UDI-goalie.

Na de hervatting slaagde Helmond Sport er wel in om de Udenaren onder druk te zetten. Na acht minuten spelen had dit al resultaat door een fraaie treffer met het hoofd van Julian Geerts. Nauwelijks een minuut later leek de gelijkmaker al te vallen, maar een inzet van Jayden Davelaar werd door het enige meisje op het veld (Emma Frijns van UDI) van de doellijn gehaald. Helmond Sport liet in deze fase nog een aantal opgelegde mogelijkheden liggen om door de verdediging heen te breken, de grensrechter van UDI kreeg bijna RSI-verschijnselen van het flink aantal (vrijwel altijd terechte) vlagsignalen.
Nadat de beste speler van het veld (UDI spits Tjerk Fliermans) de kans had gemist om de wedstrijd voortijdig te beslissen, kreeg Helmond Sport via Aassim Farah nog de laatste mogelijkheid om de eerste nederlaag af te wenden.
Er breekt nu een lange winterstop aan, pas op zaterdag 9 februari in het volgende jaar wordt de competitie vervolgd.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Wessel Brugmans - Nassim Izmar, Khalid el Arnouki, Aassim Farah, Thijs Vosselman - Tarik Essakkati, Anouar Lemrini, Ties Mezenberg - Julian Geerts, Thijs Joosten, Cas Molenaar.
Ingevallen: Brence van Asten, Jayden Davelaar, Daan van der Linden, Daan Raijmakers en Tijn Willems (keeper).
Geblesseerd: Onesime Zimuangana.

De stand aan kop in de Tweede Divisie C:
1. Achilles'29 11-27.
2. FC Eindhoven 11-26.
3. Helmond Sport 11-26.
4. UDI’19 11-25.
5. Fortuna Sittard 11-20.
6. MVV 11-16.