Helmond Sport / 10 november 2018

In de race naar het kampioenschap in de Tweede Divisie C heeft Helmond Sport O13 vanochtend met 0-7 gewonnen van hekkensluiter Union. De nog puntloze club uit Malden had tot vandaag zijn wedstrijden met gemiddeld zes goals verschil verloren.
Na een wat rommelige openingsfase werd er een begin gemaakt om het enorme verschil op de ranglijst ook tot uitdrukking te brengen op het scorebord van het fraaie Sportpark De Kluis, rechtsbuiten Jayden Davelaar rondde een lange rush over de vleugel zelf af (10’ ;0-1).  Een schot van Thijs Vosselman vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde voor een verdubbeling van deze voorsprong (15’ ;0-2). De ruststand kwam tot stand na een spectaculaire omhaal van Tarik Essakatti op de lat, de rebound werd door Jayden Davelaar binnen gekopt (21’ ;0-3).

Net na de rust werd een overtreding binnen het strafschopgebied op de ingevallen Onesime Zimuangana bestraft met een penalty, deze werd benut door Tarik Essakatti (33’ ;0-4). Onesime Zimuangana was ook betrokken bij de volgende treffer, zijn voorzet werd binnen getikt door Nassim Izmir (36’ ;0-5). De ex-speler van MULO tekende zelf voor het halve dozijn (47’ ;0-6), waarna Thijs Vosselman met zijn schot via de binnenkant van de paal voor de eindcijfers zorgde (59’ ;0-7).

Het jeugdteam van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout heeft nu 19 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week zaterdag (aanvang 11.00 uur in het SolarUnie Stadion) staat de topper op het programma tegen naaste titelkandidaat FC Eindhoven. De Eindhovenaren waren voorafgaand aan deze speeldag nog koploper op doelsaldo, maar zijn na de nederlaag vanmiddag tegen UDI'19 (0-1) gezakt naar de tweede plaats.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems - Brence van Asten, Khalid el Arnouki, Daan Raijmakers, Thijs Vosselman - Ties Mezenberg, Anouar Lemrini, Tarik Essakatti – Jayden Davelaar, Julian Geerts, Daan van der Linden.
Ingevallen: Thijs Joosten, Onesime Zimuangana en Nassim Izmar.
Geel/Rood: Geen.
Afwezig: Cas Molenaar, Aassim Farah en Wessel Brugmans (doelman).

De stand aan kop in de Tweede Divisie C:
1. Helmond Sport 7-19.
2. FC Eindhoven 7-16.
3. UDI'19 7-16.
4. Achilles'29 7-15.
5. Fortuna Sittard 7-15.
6. MVV 7-13.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png