Helmond Sport / 11 mei 2019

Helmond Sport O13 heeft een belangrijke stap gezet naar het kampioenschap in de Tweede Divisie, in Veldhoven won het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout met 2-3 van middenmoter UNA. Gemakkelijk ging het echter niet, de thuisploeg kwam terug na de openingstreffer van spits Onesime Zimuangana, kwam nogmaals terug na de 1-2 van Tarik Essakatti, waarna (opnieuw) Onesime Zimuangana de matchwinnaar werd. 

Doordat Achilles'29 (voorafgaand aan deze speelronde nog de ongeslagen koploper) met 2-0 verloor bij Fortuna Sittard, heeft Helmond Sport met slechts twee wedstrijden te gaan de koppositie overgenomen. Het kampioenschap kan zelfs al komende zaterdag een feit zijn, Helmond Sport moet zelf thuis winnen van JVC Cuijck, Achilles'29 mag dan niet winnen van FC Eindhoven. Dit scenario is zeker reëel te noemen, FC Eindhoven is de nummer drie van de ranglijst die al eerder dit seizoen in Groesbeek een gelijkspel behaalde.

Helmond Sport O13 trapt zaterdag om elf uur af in het SolarUnie stadion, op datzelfde tijdstip speelt trouwens ook Achilles'29 tegen FC Eindhoven.

De stand aan kop (competitie over 22 wedstrijden):
1. Helmond Sport 20-53 (+66).
2. Achilles'29 20-51 (+43).
3. FC Eindhoven 19-44.