Helmond Sport / 17 mei 2019

Voor het dit seizoen debuterende team van Helmond Sport onder 13 jaar wordt het een spannende zaterdag. Als de koploper zelf wint van JVC Cuijck, en concurrent Achilles'29 punten laat liggen bij FC Eindhoven, is het kampioenschap in de Tweede Divisie een feit!

In de voetballerij heb je leugens, grote leugens en statistieken, maar als we ons toch laten (ver-)leiden door die statistieken kan een zege op JVC niet uitblijven. De ploeg uit Cuijk (zelf nummer negen op de ranglijst) verloor deze competitie namelijk alle uitwedstrijden bij de nummers twee tot en met acht. Voor de spelers van het trainersduo Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout is het wel zaak om de kampioensstress onder controle te houden, bovendien zal na het laatste fluitsignaal het geduld ook nog op de proef worden gesteld bij het wachten op de uitslag van Achilles'29 uit bij nummer drie FC Eindhoven. Mochten de Groesbekers winnen, dan valt de beslissing sowieso op de laatste speeldag in de onderlinge clash tussen Achilles'29 en Helmond Sport.

Helmond Sport O13 trapt zaterdag om elf uur af in het SolarUnie stadion, op datzelfde tijdstip begint trouwens ook Achilles'29 tegen FC Eindhoven.

De stand aan kop (competitie over 22 wedstrijden):
1. Helmond Sport 20-53 (+66).
2. Achilles'29 20-51 (+43).
3. FC Eindhoven 19-44 (+59).