Helmond Sport / 16 februari 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanmiddag zijn eerste thuiswedstrijd na de winterstop gewonnen, in het zonnige SolarUnie stadion werd s.v. Venray met 5-0 verslagen. Het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout blijft daardoor in de race om het kampioenschap in de Tweede Divisie Poule C. 

Al na twee minuten spelen werd de score geopend tegen de nummer voorlaatst, Cas Molenaar tikte een voorzet van dichtbij binnen (2' ;1-0). Halverwege de eerste helft werd deze voorsprong verdubbeld, linksbuiten Julian Geerts benutte zijn derde kans binnen een kwartier (16' ;2-0). Drie minuten later was het de beurt aan de lange spits Onesime Zimuangana (die vandaag voor het eerst een directe bewaker had met nog activere groeihormonen) die via de Noord-Limburgse keeper scoorde (19' ;3-0).

Ook na de rust werd slechts één helft van de kunstgrasveld gebruikt (Helmond Sport keeper Tijn Willems was vandaag technisch werkeloos), maar Venray bleef zich wel stug verdedigen. Cadeautjes werden niet gegeven, voor de vierde treffer was een hard schot van buiten het strafschopgebied nodig van Nassim Izmar (37' ;4-0). De eindcijfers werden, in de rebound na een schot op de Venray keeper, bepaald door invaller Thijs Joosten (42' ;5-0).
De volgende competitiewedstrijd van de Onder13 is pas op zaterdag 9 maart, thuis tegen Union.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems – Brence van Asten, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Thijs Vosselman ; Cas Molenaar, Anouar Lemrini, Ties Mezenberg ; Nassim Izmar, Onesime Zimuangana,  Julian Geerts.
Ingevallen: Khalid El Arnouki, Jayden Davelaar, Tarik Essakati, Thijs Joosten en Daan van der Linden.
Geel/Rood: Geen.
Geblesseerd: Wessel Brugmans (keeper).

Stand aan kop:
1. Achilles'29 13-33.
2. Helmond Sport 13-32.
3. UDI'19 14-32.
4. FC Eindhoven 12-29. 
5. Fortuna Sittard 13-21.
6. MVV 13-20.