Helmond Sport / 27 oktober 2018

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vandaag in Sittard de topper tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna overtuigend gewonnen, op Sportcomplex Mijn Zuid werd het 0-3 voor het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout. Voorafgaand aan dit duel gingen de geel-groenen nog alleen aan kop in de Tweede Divisie C met 12 uit 4, maar door deze zege is Helmond Sport de Limburgers gepasseerd in de ranglijst.

Na een eerste kwartier waarin vooral het middelste gedeelte van het kunstgrasveld werd gebruikt, kwam het eerste doelgevaar op naam van de thuisclub. Dit bleek geen voorbode te zijn voor de rest van de wedstrijd, want daarna nam het Helmond Sport het initiatief over, om het ook niet meer af te geven. Nadat Julian Geerts vanuit een scherpe hoek alleen het zijnet vond, kreeg een paar minuten later Thijs Joosten een niet te missen kans (26’ ;0-1). De assist bij deze openingstreffer kwam op naam van Onesime Zimuangana, die even later zelf de voorsprong verdubbelde op aangeven van Jayden Davelaar (29’ ;0-2).

Wie nog hoopte op (of bang was voor) een spannende tweede helft kon die gedachte al vlug na de hervatting laten varen. De ingevallen Daan van der Linden werd geheel vrij gespeeld, en omspeelde vervolgens fraai de Fortuna-keeper (35’ ;0-3). De score had nog hoger kunnen uitvallen als een kopbal van Julian Geerts niet werd afgekeurd voor buitenspel, of als invaller Ties Mezemberg een tweetal schietkansen had benut.
Trainer Nick Bronzwaer had na afloop dan ook alle reden om dik tevreden te zijn over zijn elftal wat vooral combinerend zijn wil oplegde aan de tegenstander. Individuele uitblinkers waren niet echt te benoemen, het “collectief” (wat in een paar maanden is opgebouwd) blijkt de vergelijking met andere BVO’s nu al te kunnen doorstaan.
Helmond Sport staat nu tweede in de ranglijst met 13 punten uit 5 wedstrijden, koploper Eindhoven dankt zijn leidende positie aan een iets beter doelsaldo. Volgende week zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen middenmotor UNA op het programma.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems - Nassim Izmar, Khalid el Arnouki, Aassim Farah, Daan Raijmakers - Cas Molenaar, Anouar Lemrini, Thijs Joosten - Jayden Davelaar, Onesime Zimuangana, Julian Geerts.
Ingevallen: Brence van Asten, Tarik Essakatti, Daan van der Linden, Ties Mezenberg en Thijs Vosselman.
Geel: Tarik Essakatti.
Geblesseerd: Wessel Brugmans (doelman).

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png