Helmond Sport / 07 december 2019

Wisselende resultaten voor de twee jeugdteams van Helmond Sport. De O14 behaalde een late maar toch dikverdiende 0-1 overwinning bij Fortuna Sittard, en kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (aanvang 12.30h) strijden om promotie!
De O13 verloor op de valreep met 3-4 van FC Emmen.

De toeschouwers in het SolarUnie Stadion zagen een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Al na een paar minuten lieten de gasten zien dat ze de lange reis goed hadden doorstaan, een verkeerde terugspeelbal op keeper Daan van Gog werd meteen afgestraft (3' ;0-1). Twee minuten was de stand alweer gelijk, Julian Botterweck zette Noah Paolo vrij voor de doelman (5' ;1-1). 
Vijf minuten later keek het team van Nick Bronzwaer alweer tegen een nieuwe achterstand aan, maar ook deze werd weer vlug weggewerkt. Na een vrije trap van Jesse Dortmans kon Alto Gjoka in de rebound scoren (22' ;2-2). Toch moest Helmond Sport met een achterstand gaan rusten, in de blessuretijd van de eerste helft trof een kopbal uit een corner doel (35'+2 ;2-3).

Na de rust werd Helmond Sport langdurig op eigen helft vastgezet, maar gaf het geen kansen weg. Dat deed de keeper van Emmen wel, hij schoof de bal in de voeten van Noah Paolo die op zijn beurt Joep Kivits een niet te missen kans bood (53' ;3-3).
Dat winst en verlies erg dicht bij elkaar kunnen liggen werd in de slotfase pijnlijk duidelijk. Joep Kivits schoot tegen de lat, nog geen minuut later beslisten de gasten de wedstrijd door een vierde treffer (69' ;3-4). De O13 speelt zijn laatste duel voor de winterstop ook tegen Den Bosch, maar dit betreft een uitwedstrijd.

Opstelling Helmond Sport O13 (4-3-3 formatie):
Daan van Gog ; Bart van Gog, Mees Rooijakkers, Jesse Dortmans, Daan Kretschmer ; Alto Gjoka, Dayen Geerts, Tijn Landheer ; Noah Paolo, Julian Botterweck, Joep Kivits.
Ingevallen: Taeke Captein, Mauro Gilsing, Cheick Arou Fofano en Ward van Sleeuwen (keeper).