Helmond Sport / 21 juli 2022

Voor Helmond Sport staat er zaterdagavond een oefenwedstrijd op het programma tegen Lierse. De geel-zwarten spelen net zoals Onze Club op het één-na hoogste niveau, in België ‘1B’ genaamd.

Het zal geen gemakkelijke opgave worden voor het team van Sven Swinnen, Lierse speelde vroeg in de voorbereiding gelijk tegen landskampioen Club Brugge (1-1), afgelopen zaterdag werd er redelijk eenvoudig (3-1) gewonnen van onze buren FC Eindhoven.

Lierse_Poelmans.jpg

Joeri Poelmans speelde bij Helmond Sport meestal als linksback, maar werd ook als rechtsbuiten gebruikt.

Bij Lierse Kempenzonen (dit is de officiële naam, maar in het clublogo wordt met weemoed verwezen naar het in 2018 failliet gegane Lierse SK) treffen we twee spelers aan met een Helmond Sport verleden. Joeri Poelmans kwam in 2018 van Lier naar Helmond, en liet in zijn twee seizoenen een prima indruk achter. Maxime De Bie (oorspronkelijk afkomstig uit de jeugd van Lierse SK) werd de laatste twee seizoenen gehuurd van KV Mechelen.

Lierse_DeBie.jpgMaxime De Bie kwam als centrale verdediger, maar ging gaandeweg vaker als defensieve middenvelder fungeren.

De wedstrijd begint om 19:00 uur en wordt niet gespeeld in het stadion in Lier, maar bij amateurclub KFC Herenthout (Bergense Steenweg 63, 2270 Herenthout).