Helmond Sport / 24 mei 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft in de kampioenswedstrijd tegen Achilles’29 de primeur om als eerste in de nieuwe shirts met opdruk “Heel Helmond Sport” te mogen spelen. Een gedeelte van de jeugdige selectie was ook aanwezig in het Speelhuis toen Onze Club haar plannen voor de komende jaren presenteerde. Dit in samenwerking met het sportmarketingbedrijf Triple Double (directeur en oprichter Bob van Oosterhout maakte vroeger deel uit van de directie van Helmond Sport) ontwikkelde plan in een zin samengevat: Helmond Sport wil (tezamen met een aantal partners) belangrijk worden voor de hele stad Helmond.

Sport wordt hierbij de verbindende factor. Wie (zoals Onze Club) de hele dag bezig is met sport, heeft daarmee impliciet verstand van opleiden, ontwikkelen en het vitaal maken van mensen. Deze vaardigheden op allerlei wijzen doorgeven aan de maatschappij wordt het speerpunt van dit concept. Spelers en medewerkers gaan hieraan een aantal uur in de week besteden, te denken valt hierbij aan beweeglessen voor zowel de jeugd als ouderen, vitaliteitsprogramma’s voor ondernemers etc. De nieuwe sport- en beleefcampus op De Braak (gereed in 2023) wordt hiervoor de perfecte fysieke locatie.

Nadat de tevens aanwezige Helmondse burgemeester Elly Blanksma van de selectie de (optimistische) verwachtingen voor deze wedstrijd had aangehoord, nam ze zelf het woord om het belang van sport voor de stad Helmond te benadrukken. “Sport kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit, in sommige wijken van onze stad loopt de levensduurverwachting zeven jaar achter bij de rest vanwege een ongezond leefpatroon. Tevens kan sport inwoners uit een sociaal isolement halen”. De burgemeester hoopt dan ook dat heel Helmond gaat sporten, in navolging van de tekst op het nieuwe Helmond Sport shirt.