Helmond Sport / 30 maart 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft een belangrijke zege geboekt op UDI’19. Ging de heenwedstijd nog met 1-2 verloren (de enige nederlaag tot nu toe in dit seizoen), nu won het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout afgetekend met 1-4.

Op het zonovergoten sportpark Parkzicht was er nauwelijks een wolkje aan de lucht, en ook geen vuiltje, Helmond Sport sneed namelijk vanaf het begin dwars door de verdediging van de Udenaren. Een solo van spits Onesime Zimuangana resulteerde in een vroege openingstreffer (5’ ;0-1). Vier minuten later ontsnapte Julian Geerts aan de buitenspelval (de thuisclub verdedigde constant erg ver van het eigen doel af) en rondde beheerst af (9’ ;0-2).
Dezelfde Julian kreeg voor de rust nog een paar kansen op de 0-3, maar liet deze onbenut. Helmond Sport had zich overigens nog heel wat meer vrije doortochten richting keeper kunnen bezorgen, maar net zoals in de thuiswedstrijd tegen UDI was ook nu het omzeilen van de buitenspelval een lastige klus.

In de beginfase van de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niets. Een wellicht onbedoelde assist van Thijs Joosten gaf Jayden Davelaar de mogelijkheid om de voorsprong verder op te voeren (38’ ;0-3). Spits Onesime Zimuangana miste net voordat hij werd gewisseld nog een opgelegde kans op de 0-4, Thijs Joosten deed het even later beter vrij voor de UDI-keeper (43’ ;0-4). Wellicht ook door de vele wissels werd het daarna allemaal wat rommeliger, de eretreffer van de thuisclub was daarom geeneens onterecht in deze fase (47’ ;1-4).

Na deze ruime zege blijft het kampioenschap in de Tweede Divisie binnen bereik. De (verrassende) koploper Achilles ’29 heeft weliswaar een verliespunt minder, maar aangezien beide ploegen elkaar treffen op de laatste(!) speeldag, heeft Helmond Sport nog alles in eigen hand. Maar uiteraard (hier volgt een ‘trainerswijsheid’) is de volgende wedstrijd de belangrijkste, en deze is a.s. zaterdag om half een thuis tegen middenmoter MVV.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems ; Nassim Izmar, Khalid el Arnouki, Aassim Farah,  Daan van der Linden ; Cas Molenaar, Ties Mezenberg, Tarik Essakatti ; Jayden Davelaar, Onesime Zimuangana, Julian Geerts.
Ingevallen: Thijs Joosten, Brence van Asten, Thijs Vosselman, Anouar Lemrini, Wessel Brugmans (keeper).
Geel/Rood: Geen.
Geblesseerd: Daan Raijmakers.

Stand aan kop in de Tweede Divisie (competitie over 22 wedstrijden):
1. Achilles ’29 17-45.
2. Helmond Sport 16-41.
3. FC Eindhoven 16-38.
4. UDI’19 18-35.
5. Fortuna Sittard 16-30.