Helmond Sport / 16 maart 2019

Helmond Sport o.13, onder leiding van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout, heeft vandaag de Helmond Sport/OMO scholengroep prof-week in stijl afgesloten. Afgelopen week werd er onder enthousiaste begeleiding van de staf van Helmond Sport o.13 intensief getraind tijdens de tweede Helmond Sport/OMO scholengroep profweek. Op dinsdag en donderdag werd er twee keer getraind met tussendoor TEAM activiteiten, linie besprekingen met beeldanalyse en werd er door de spelers en begeleiding bij Helmond Sport geluncht. Het resultaat was vandaag zichtbaar in het getoonde voetbalspel en in de uitslag.

Helmond Sport o.13 ging vandaag op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven en daardoor speelde onze o.13 spelers hun tweede “mini derby”. In de eerste helft was er een gelijk opgaande wedstrijd te zien waarbij FC Eindhoven gevaarlijk werd uit snelle omschakelmomenten en Helmond Sport via prima opgezette aanvallen. De ruststand van 1-0 voor FC Eindhoven kwam in de 25e minuut tot stand doordat FC Eindhoven een indirecte vrije trap (!), direct in het doel achter Tijn Willems wist te schieten.

Zoals gezegd combineerde Helmond Sport in de eerste helft al een aantal malen prima door de blauw-witte defensie heen, iets wat de tweede helft nog veel vaker zou gaan gebeuren. Het tempo bij Helmond Sport ging duidelijk omhoog in de tweede helft en Helmond Sport o.13 liet een aantal getrainde onderwerpen van afgelopen week vlekkeloos terugkomen in deze wedstrijd. Tarik Essakkati bracht Helmond Sport o.13 in de 43e minuut vanaf de strafschopstip terug op 1-1. Hierna promoveerde Onesime Zimuangana in de 50e minuut een prima verzorgde opbouw van het TEAM met een doelpunt 1-2. Nadat Jayden Davelaar een puntgave voorzet van Daan van der Linden afrondde (1-3) in de 54e minuut, was het slotakkoord voor Tarik Essakkati die een afgeslagen corner voorbij alles en iedereen in het vijandelijke doel schoot: 1-4 (59').

Al met al een prima voetbal/school week voor Helmond Sport o.13, GEFELICITEERD!

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Tijn Willems, Nassim Izmar, Khalid el Arnouki, Aassim Farah, Daan Raaijmakers;  Anouar Lemrini, Cas Molenaar, Ties Mezenberg ; Julian Geerts, Onesime Zimuangana, Thijs Joosten.
Ingevallen: Tarik Essakkati, Jayden Davelaar, Thijs Vosselman, Daan van der Linden en Brence van Asten.
Pas wedstrijdfit, nog niet gespeeld: Wessel Brugmans (keeper).

De stand aan kop in de Tweede Divisie C:
1. Achilles '29 15-39
2. Helmond Sport  14-35
3. FC Eindhoven 15-35
4. UDI ’19  16-35
5. Fortuna Sittard 15-27
6. UNA 15-23
7. MVV 15-20