Helmond Sport / 31 maart 2021

In het paasweekend wacht Helmond Sport een dubbele ontmoeting met een beloftenteam. Maandagmiddag komt Jong Ajax naar het SolarUnie Stadion, vrijdagavond is Jong AZ de tegenstander.

De Alkmaarse beloften zijn terug te vinden in de staart van de Keuken Kampioen Divisie (achttiende plaats), en zijn met 79 tegentreffers de meest gepasseerde ploeg. Helmond Sport nam er daarvan twee voor zijn rekening in de uitwedstrijd eerder dit seizoen (2-2), op het AFAS-jeugdcomplex in Wijdewormer scoorden de KV Mechelen-huurlingen Gaétan Bosiers en Arno Van Keilegom. Jong AZ-doelman Mees Bakker ging bij beide treffers zeker niet vrijuit, Bakker is overigens een van de vijf(!) keepers waar Michel Vonk dit seizoen al een beroep op deed. De aan het eind van dit seizoen vertrekkende trainer kan in ieder geval geen beroep meer doen op de maker van beide Alkmaarse treffers, Thijs Oosting is inmiddels verhuurd aan RKC Waalwijk.

AZ-VanHoorenbeeck.jpg

Topscorer bij Jong AZ is momenteel Mohamed Taabouni, deze 19-jarige Haarlemmer van Marokkaanse afkomst was tot dusverre achtmaal trefzeker. Tot een debuut in het eerste elftal is het nog niet gekomen voor deze middenvelder/aanvaller die in 2019 Europees kampioen werd met Nederland onder 17 jaar. Voor twee van zijn teamgenoten uit eerdergenoemde wedstrijd net voor de winterstop tegen Helmond Sport geldt dit wel, namelijk de Noorse aanvaller Hakon Evjen en Kenzo Goudmijn. Laatstgenoemde werd overigens, samen met keeper Mees Bakker, in 2018 ook al Europees kampioen met Oranje onder 17.