Helmond Sport / 26 november 2019

Vrijdag 29 november staat de derde thuiswedstrijd in de maand november op het programma. Om 20.00 uur trappen Helmond Sport en Jong PSV af in het SolarUnie Stadion. Helmond Sport kent een positieve balans in deze Brabantse derby, van de zes eerdere ontmoetingen in Helmond werden er drie gewonnen, eenmaal werden de punten gedeeld.

Vorig seizoen delfde Helmond Sport echter het onderspit tegen de jonge Eindhovenaren. Binnen een kwartier scoorde Mauro Junior (nu spelend voor Heracles Almelo) vanaf de strafschopstip nadat Zakaria Abouklal (voor twee miljoen Euro verkocht aan AZ) was neergelegd binnen de beruchte lijnen.
Na een directe rode kaart voor de Hongaar Bertalan Kun (teruggekeerd naar zijn vaderland) had Helmond Sport de gehele tweede helft zowel een numeriek- als een veldoverwicht, maar Jong PSV doelman Mike van de Meulenhof bleek niet te passeren. Deze 20-jarige geboren Helmonder maakt als een van de weinigen nog steeds deel uit van de beloftenselectie, zo vertrokken ook Lennard Danneels (RKC Waalwijk), Nikolai Laursen (FC Emmen), Justin Lonwijk (FC Utrecht), Matthias Verreth (Waasland-Beveren), Dirk Abels (Sparta Rotterdam), en werd Armando Obispo verhuurd aan Vitesse.
Verder stroomden Mohammed Ihattaren, Michal Sadilek en Cody Gakpo door naar de eerste selectie. Een evenaring van de hoge eindpositie in de afgelopen competitie (derde!) zit er dan ook niet in voor trainer Peter Uneken, vorig seizoen nog assistent trainer van Jong PSV en in een veel verder verleden centrale verdediger bij Helmond Sport.