Helmond Sport / 18 november 2019

Vrijdag 22 november speelt Helmond Sport de tweede van drie thuiswedstrijden in deze maand, de ploeg van Wil Boessen neemt het dan op tegen NEC Nijmegen, de lijstaanvoerder van de tweede periode. Een mooie uitdaging om de drie punten in het SolarUnie Stadion te houden. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Vorig seizoen gingen beide onderlinge confrontaties met de Nijmegenaren met 3-2 verloren, Helmond Sport mocht zowel uit als thuis wel aanspraak maken op meer. In het SolarUnie Stadion kwam Helmond Sport tegen de verhouding in op achterstand door treffers van Anass Achahbar (dit seizoen actief voor FC Dordrecht) en Brahim Darri (vertrokken naar de Turkse eerste divisieclub Fatih Karagümrük). Na twee goals van Furhgill Zeldenrust leek de attractieve wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar de tweede treffer van de avond van Anass Achahbar zorgde voor de beslissing.

In Nijmegen kwam Helmond Sport via Dylan George op voorsprong, maar zou na goals van de Tsjech Josef Kvida (ook dit seizoen een vaste waarde in de Nijmeegse verdediging) en twee maal Randy Wolters met lege handen huiswaarts keren. Laatstgenoemde is de meest ervaren aanvaller in de huidige selectie, zijn loopbaan in het betaalde voetbal begon twaalf jaar geleden bij FC Utrecht, en kreeg een vervolg bij FC Emmen, FC Den Bosch, VVV Venlo, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en het Schotse Dundee. Dit seizoen kwam de 29-jarige linkspoot pas tot één treffer, de opvallende clubtopscorer met vijf treffers is momenteel Zian Flemming.  Deze middenvelder kwam namelijk tot 1 september nog uit voor FC Zwolle en speelde mee in vier eredivisie duels, maar vervolgens werd het voormalige talent uit de Ajax-jeugdopleiding voor de rest van dit seizoen uitgeleend aan de rood-groen-zwarten.

Andere bekende namen in de selectie van het trainerstrio Francois Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer zijn centrale verdediger Rens van Eijden, en aanvaller Jonathan Okita. Deze 24-jarige Duitser produceerde vorig seizoen vijftien treffers voor NEC, het seizoen daarvoor zelfs achttien bij MVV Maastricht.