Helmond Sport / 20 augustus 2019

Almere City FC is de jongste betaald voetbal club van Nederland. In augustus 2005 maakten de Flevolanders, toen nog onder de naam FC Omniworld, hun debuut in de eerste divisie. Dit ging echter niet zonder horten en stoten. Een week voor de eerste competitieronde waaide het dak van de businessclub. Op de openingsdag zelf bleek het kunstgrasveld van het Mitsubushi Forklift Stadion onder water te zijn gelopen, waardoor de wedstrijd moest worden uitgesteld.

Het stadion dat inmiddels de naam Yanmar draagt, ondergaat tijdens dit seizoen een zodanige facelift dat de capaciteit wordt vergroot naar 4.500 plaatsen. Volgens de planning is het vlak voor de play-offs gereed, maar uiteraard moet deelname daarvoor nog wel worden afgedwongen. Dit moet dan gebeuren met de hulp van vier nieuwe spelers. Dico Koppers is daarvan het meest ervaren, hij behoorde in het seizoen 2011-2012 tot de kampioensselectie van Ajax. Later speelde de linksback nog voor ADO Den Haag, FC Twente, Willem II en PEC Zwolle.

Thomas Verheydt is de meest scorende nieuweling. In twee jaar MVV kwam de centrumspits tot 15 treffers, afgelopen seizoen trof hij dertien maal doel voor Go Ahead Eagles. Afgelopen week scoorde hij als invaller de winnende treffer (3-2) tegen Jong PSV.  De sterke centrumspits kwam in het veld voor Shayon Harrison, deze aanvaller speelde vorig seizoen in de Australische A-League voor Melbourne FC. De 22-jarige Brit van Jamaicaanse afkomst genoot zijn jeugdopleiding voor de Engelse topclub Tottenham Hotspurs. Voor Mees Kaandorp is de Keuken Kampioen Divisie wel bekend terrein, getuige zijn 43 optredens voor Jong AZ gedurende de afgelopen twee seizoenen.

Vorig seizoen verloor Helmond Sport in het SolarUnie Stadion met 1-2 van Almere City FC. Bodi Brusselers (toen gehuurd van NAC Breda, maar inmiddels vertrokken) bracht Helmond Sport op voorsprong, maar bleef uiteindelijk door twee goals van de Italiaanse huurling Edoardo Soleri (ook vertrokken) met lege handen achter. Helmonder Bram van Vlerken (wel gebleven) tekende overigens voor beide assists. Bart Meijers speelde vorig seizoen nog met Helmond Sport mee (gehuurd van NAC Breda), maar heeft deze week getekend bij Almere City FC.