Helmond Sport / 30 januari 2020

Vrijdag 7 februari om 20:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen SBV Excelsior op het programma. Helmond Sport is in 2020 nog ongeslagen in het eigen SolarUnie Stadion. Ook kent Helmond Sport een positieve thuisbalans tegen de ploeg uit Rotterdam. Van de dertien eerdere ontmoetingen in de Eerste Divisie wist Helmond Sport vier maal te winnen en werd het acht maal gelijk.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging wel verloren, op Woudenstein kwamen de Kralingers al na een kwartier spelen op voorsprong door Jeffry Fortes. Deze middenvelder uit Kaapverdië zorgde eveneens voor de slotcijfers (3-1) maar zal er nu niet meer bij zijn, hij verruilde in de winterstop zijn club voor stadsgenoot Sparta Rotterdam. Een andere middenvelder kwam ervoor in de plaats, Wouter Burger werd voor de rest van het seizoen gehuurd van Feijenoord.
Ook is er gewisseld van trainer, Ricardo Moniz (zijn loopbaan als speler sloot hij in het seizoen 1992-1993 bij Helmond Sport af) is zeer recentelijk opgevolgd door Marinus Dijkhuizen. Laatstgenoemde stond nog onder contract als assistent-trainer bij FC Utrecht, maar besloot om terug te gaan naar de club waar hij zowel als speler en trainer werkzaam was. Verder was Dijkhuizen hoofdtrainer bij het Engelse Brentford, NAC Breda en Cambuur Leeuwarden. 

Een voor Excelsior keeper Alessandro Damen onhoudbare kopbal van Diego Snepvangers zorgde voor de gelijkmaker, maar in de slotfase kwam Helmond Sport nog onverwachts met lege handen te staan. Nadat doelman Stijn van Gassel in botsing was gekomen met de in Schijndel geboren Rai Vloet (vorig seizoen nog uitkomend in de Italiaanse serie A voor Frosinone, nu goed voor acht treffers in de Keuken Kampioen Divisie), kon invaller Ahmad Mendes Moreira de bal in het lege doel schuiven.

Andere vaak scorende spelers zijn de negenvoudige IJslandse international Elías Már Omarsson (anderhalf jaar geleden overgestapt van het Zweedse IFK Göteborg), Joël Zwarts (afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, en vorig seizoen uitgeleend aan FC Dordrecht) en Stijn Meijer (zes goals). Laatstgenoemde scoorde in het begin van dit seizoen ook nog drie maal voor Jong Almere City in een wedstrijd in de Derde Divisie, maar koos net voor het einde van de transfermarkt voor Excelsior. Na eerder te zijn uitgekomen voor FC Utrecht, FC Twente, Willem II en het Spaanse Deportivo Lugo is de pas 20-jarige spits al toe aan zijn zesde(!) club.