Helmond Sport / 30 oktober 2019

Vrijdag 8 november komt De Graafschap op bezoek in het SolarUnie Stadion. De ‘Superboeren’ eindigden afgelopen seizoen op de zeventiende plaats in de Eredivisie. In de derde ronde van de Play-Offs was Sparta Rotterdam te sterk waardoor De Graafschap degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. In de afgelopen tien ontmoetingen houden Helmond Sport en De Graafschap elkaar prima in evenwicht, beide ploegen wonnen vier keer, twee maal werd het gelijk.

De laatste ontmoeting in het SolarUnie Stadion dateert al van 6 oktober 2017 (0-2). Een van de doelpuntenmakers van toen komt nog steeds uit voor de blauw-witten, maar Daryl van Mieghem heeft de eerste periode van dit seizoen volledig moeten missen vanwege een zware blessure. De 29-jarige spits heeft ook nog te maken met zware concurrentie in de voorhoede. Nog drie andere aanvallers maken aanspraak op een basisplaats, te weten Mohamed Hamdaoui, Ralf Seuntjens en Jordy Thomassen. Laatstgenoemde droeg tijdens de laatste onderlinge confrontatie nog het shirt van Helmond Sport, maar verhuisde na het seizoen 2017-2018 naar de Achterhoek. In de eerste helft van het vorige seizoen kwam hij echter maar sporadisch in actie, hetgeen de reden was voor zijn verhuur na de winterstop naar het Australische Adelaide United.

Ralf Seuntjens is zonder twijfel de meest ervaren voorhoedespeler, de 30-jarige Bredanaar is momenteel bezig aan zijn twaalfde seizoen in het betaald voetbal. Deze loopbaan begon bij het inmiddels (uit het betaald voetbal) verdwenen RBC Roosendaal, en ging verder bij FC Den Bosch (2011-2014), Telstar (2014-2015) en VVV Venlo (2015-2019). Met laatstgenoemde club werd hij in 2017 kampioen van de eerste divisie.

Zijn trainer Mike Snoei was ook werkzaam voor Telstar (2017-2019), tot hij voor aanvang van dit seizoen overstapte naar De Graafschap. Daarvoor was hij trainer van Vitesse, Sparta, Go Ahead Eagles, het Griekse Panathinaikos, en clubs uit Qatar, India, China en Oekraïne.
Toegangskaarten voor deze wedstrijd (aanvang 20.00h) zijn online te bestellen via https://voetbal.iticketsro.com/helmondsport