Helmond Sport / 10 november 2020

Helmond Sport speelt vrijdagavond in het SolarUnie Stadion tegen Excelsior. Het is al de derde keer in drie maanden tijd dat het team van Wil Boessen de strijd aanbindt met de Kralingers, al eerder werd er een oefen- en een bekerduel afgewerkt.

De voorbereiding op dit seizoen werd afgesloten met een oefenwedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion, waar (vooruitlopend op latere maatregelen) de deuren voor het publiek dicht bleven. Gelukkig was de prachtige openingstreffer van Sander Vereijken wél te bewonderen via de camera's van FOX Sports, zijn afstandsschot was onhoudbaar voor Excelsior-keeper Alessandro Damen. Deze 30-jarige doelman is al bezig aan zijn zevende achtereenvolgende seizoen bij Excelsior, de rest van zijn loopbaan is trouwens ook erg vlug verteld. Tot 2014 speelde hij bij de amateurs van De Meern uit Utrecht, om vervolgens pas op 24-jarige leeftijd te debuteren in het betaald voetbal (en dat meteen in de eredivisie).

Excelsior zou deze wedstrijd nog nipt met 2-1 winnen, in het bekerduel was het verschil veel groter (4-0). Elías Már Ómarsson nam in deze twee wedstrijden drie van de zes Rotterdamse treffers voor zijn rekening, zijn moyenne in de competitie ligt zelfs nog wat hoger. Van de 22 goals die de zwart-roden tot nu hebben gemaakt, zijn er maar liefst 13 afkomstig van deze IJslandse spits. Overbodig te zeggen dat hij daarmee topscorer is in de Keuken Kampioen Divisie, wellicht dat zelfs het all time record uit de eerste divisie van 44 van Joop Schuman van Heracles uit het seizoen 1961-1962 nog binnen bereik komt.

Ómarsson is bezig aan zijn derde seizoen in Nederland, daarvoor was hij drie jaar actief in de Zweedse competitie bij IFK Göteborg. In 2015 verruilde hij zijn club uit zijn geboorteplaats Kevlavik voor het Noorse Vålerenga IF, in dit jaar maakte hij tevens zijn debuut voor het IJslandse nationale elftal.