Helmond Sport / 13 januari 2021

Na de spectaculaire 5-2 gewonnen openingswedstrijd van 2021 tegen FC Dordrecht (het ED sprak van een heuse remontada, een Spaans woord dat meestal voorbehouden is aan FC Barcelona) ontvangt Helmond Sport in het SolarUnie Stadion wederom een ploeg uit de staart van de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren staan voorlaatste, op basis van een beter doelsaldo houdt het team van trainer Erik van der Ven de Dordtenaren onder zich.

De ex-speler van Helmond Sport heeft dit seizoen te kampen met flink wat blessures in zijn selectie. Afgelopen maandag bij de thuiswedstrijd tegen Jong AZ kwam daar ex-HS doelman Wouter van der Steen bij, daar leek echter wel de komst van twee nieuwe spelers tegenover te staan. Het voormalige toptalent Jeroen Lumu werd deze week (op amateurbasis) aan de selectie toegevoegd, om een dag later alweer te vertrekken. Gezien zijn bijzonder grillige loopbaan wellicht niet geheel onverwachts. Op zijn zestiende debuteerde hij al in het eerste elftal van Willem II, wat hem een transfer naar de Bulgaarse topclub Ludogorets Razgrad opleverde. Een half jaar later was hij al terug in Nederland, maar zijn daaropvolgende verblijf bij Heerenveen was met slechts anderhalve maand nog korter. De clubs waar de nu 25-jarige Bredanaar vervolgens verbleef waren van een aanzienlijk minder kaliber, zijnde FC Dordrecht, het Oostenrijkse SKN St. Pölten, het Turkse Samsunspor, het Indiaanse Delhi Dynamos, het Bulgaarse Petrolul Ploiesti, het Portugese FC Arouca en het Georgische Saburtalo.

Het cv van de andere aanwinst Roy Kuijpers is overzichtelijker. Deze nu 20-jarige vleugelaanvaller doorliep de complete jeugdopleiding van FCDB, waarna hij anderhalf jaar geleden naar Vitesse vertrok. Voor de rest van het seizoen is hij gehuurd van (Jong) Vitesse. Tegen Jong AZ maakte hij als invaller zijn debuut, maar aan de 1-2 achterstand kon de geboren Bosschenaar niets meer veranderen. Het betekende de vijftiende wedstrijd op rij dat het zeer jeugdige team van de na dit seizoen vertrekkende Erik van der Ven niet tot winst kwam.

Met dezelfde cijfers verloor FCDB eerder dit seizoen ook in De Vliert van Helmond Sport. Arno Van Keilegom en Karim Loukili zorgden voor een Helmondse voorsprong, de tegengoal van spits Jizz Hornkamp (momenteel clubtopscorer met vier treffers) was onvoldoende voor een Bossche ‘remontada’.