Helmond Sport / 10 februari 2020

Vrijdag 21 februari om 20:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Helmond Sport behaalde eerder dit seizoen op Sportpark de Toekomst een prima resultaat tegen de Amsterdammers, bij de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie werd met 1-1 gelijkgespeeld. Givan Werkhoven (ook trefzeker in de vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior) bracht Helmond Sport op voorsprong, middenvelder Jurgen Ekkelenkamp (samen met keeper Kjell Scherpen en centrale verdediger Kik Pierie de meest bekende Nederlandse spelers in het team van trainer Mitchel van der Gaag) zorgde voor de gelijkmaker.

Het meest in het oog springende buitenlandse talent is Lassina Traoré, net zoals Ekkelenkamp negentien jaar oud. De uit Burkina Faso afkomstige spits scoorde al dertienmaal voor Jong Ajax, daarnaast kwam hij (vanwege een aantal blessures in de A-selectie) ook al acht keer uit voor het eerste elftal in de Eredivisie. Zijn positie in het centrum van de aanval bij Jong Ajax wordt momenteel overgenomen door de 18-jarige Brian Brobbey. Deze geboren Amsterdammer met Ghanese roots doorliep de gehele jeugdopleiding, om al op 16-jarige leeftijd zijn debuut te maken in het betaalde voetbal. Dit seizoen begon Brobbey in Ajax O19, maar inmiddels scoorde hij al zeven keer in de Keuken Kampioen Divisie.

De naam Isaam El Maach zal menig Helmonder bekend in de oren klinken, deze keeper kwam nog uit voor amateurclub MULO en daarna voor jeugdteams van Helmond Sport. Via Vitesse kwam deze Marokkaan in de hoofdstad terecht, normaliter is hij dit seizoen de reservekeeper van Jong Ajax. Zijn enige twee officiële wedstrijden waren in de UEFA Youth League (“de Champions League voor jeugdspelers”), tegen Lille en Chelsea.