Helmond Sport / 22 december 2020

Helmond Sport en FC Dordrecht hebben de eer om de aftrap te verrichten van het betaalde voetbal in het kalenderjaar 2021. In het SolarUnie Stadion wordt op zaterdag 2 januari om kwart voor zeven de competitie hervat.

De ploeg van Wil Boessen doet dat als de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie, tegenstander FC Dordrecht komt als hekkensluiter uit de mini-winterstop. Maar liefst twaalf van de zeventien wedstrijden gingen verloren, bovendien hebben de Schapenkoppen met slechts veertien gescoorde goals de minst productieve aanval. Een trio spelers (Gianni dos Santos, Kevin Jansen en Kevin Vermeulen) is momenteel gedeeld clubtopscorer met drie goals.

Gianni dos Santos kwam tot dat aantal in slechts tien wedstrijden, hij maakte namelijk pas begin oktober de overstap van Jong Sparta naar de Krommedijk. De nu 22-jarige Kaapverdiaan is daarmee terug op het oude nest, de aanvaller was als jeugdspeler al actief voor de groen-witten. In december 2017 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, een half jaar later verhuisde hij naar Sparta Rotterdam. Daar zou hij slechts twee wedstrijden in het eerste elftal uitkomen, zijn speeltijd kreeg hij bij de beloften in de Tweede Divisie.

Kevin Jansen speelde afgelopen seizoen ook (even) in de Tweede Divisie. Nadat een avontuur in Iran(!) bij het niet bijster bekende Gol Gohar Sirjan FC al na een paar maanden tot einde was gekomen, meldde hij zich na de winterstop bij Quick Boys. Mede gezien de vroegtijdige stopzetting van de competitie (Corona) kwam hij in Katwijk slechts tot vier wedstrijden. Daarvoor speelde de nu 28-jarige middenvelder in totaal 177 wedstrijden bij achtereenvolgens Excelsior en ADO Den Haag (beiden eredivisie), daarna in de eerste divisie bij NEC en Cambuur Leeuwarden.

Kevin Vermeulen debuteerde ook bij Excelsior in het betaalde voetbal. Na vijf jaar Kralingen en anderhalf jaar RKC Waalwijk streek hij neer in Dordt. Samen met aanvaller Arsenio Valpoort (ook ex-Excelsior en RKC Waalwijk) en de eerdergenoemde Kevin Jansen is hij de meest ervaren speler in de selectie die nu onder leiding staat van Jan Zoutman. Laatstgenoemde nam op 5 december jl. het stokje over van interim-trainer Ben Kinds, de tijdelijke vervanger voor de in november ontslagen Harry van den Ham. Voor de nu 51-jarige Zoutman was het al even geleden dat hij actief was in het betaalde voetbal. Tussen 2013 en 2015 was hij hoofdtrainer van het inmiddels uit de Eerste Divisie verdwenen Jong FC Twente, voorheen (2007-2009) bij het eveneens verdwenen HFC Haarlem.
Het afgelopen seizoen was hij werkzaam bij de amateurs van vv Katwijk in de Tweede Divisie. Maar liefst driemaal werd hij algeheel amateurkampioen van Nederland, in 2007  met Argon uit Mijdrecht, in 2010 en 2011 met IJsselmeervogels uit Spakenburg.