Helmond Sport / 11 november 2020

Helmond Sport heeft vandaag de herziene plannen gepresenteerd voor het nieuw te bouwen stadion op de Sport- en Beleefcampus De Braak. Het ontwerp voorziet in de behoeften voor alle geledingen van de club. De planning is dat het nieuwe onderkomen in 2024 beschikbaar is.

Afbeelding MFSA 2.png

Het nieuwe stadion heeft initieel 3.600 zitplaatsen, daarnaast zijn er uitbreidingsmogelijkheden achter de doelen voorzien voor in totaal 1.400 plaatsen. Businessclub en supportershome (hete hangijzers in eerdere plannen) hebben hun plaats gekregen in het fraaie ontwerp. Onder de tribunes zullen ook klaslokalen (t.b.v. OMO Scholengroep Helmond) en fysiotherapie (JVDI de Fysioclub) verschijnen.

Afbeelding MFSA 1.png

Het voorstel is inmiddels aan de gemeenteraad van Helmond overlegd, zij zullen zich hier binnen afzienbare tijd over uitspreken. Voorzitter Philippe van Esch is erg verheugd dat de gesprekken met de gemeente vlot zijn getrokken. “We zijn gelukkig weer terug bij het oorspronkelijke vertrekpunt. Het stadion van Helmond Sport moet het stralende middelpunt en verbindende factor worden van de campus".