Helmond Sport / 24 juni 2016

Helmond Sport trekt twee keepers aan

Helmond Sport heeft de selectie weten te versterken met twee doelmannen. Ferhat Kaya komt over van Fortuna Sittard en tekent een contract voor twee seizoenen. Joris van Gerwen maakte vorig seizoen deel uit van de selectie van FC Eindhoven. Hij tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.

Helmond Sport is de afgelopen periode druk bezig geweest om de selectie qua keepers rond te krijgen. “We zijn daarom erg tevreden dat we hier met de kwaliteiten van de keepers, die we tot onze beschikking hebben, ruimschoots in zijn geslaagd”, aldus Roy Hendriksen.

De 30-jarige Kaya stond de afgelopen vier seizoenen tijdens 144 competitiewedstrijden onder de lat bij Fortuna Sittard.
“We zijn blij dat we Ferhat hebben kunnen aantrekken. Hij is een ervaren doelman die zich de afgelopen jaren meer dan heeft bewezen in de Jupiler League. Ferhat kan een belangrijke rol spelen in het overbrengen van zijn ervaring en de aansturing van onze jeugdige verdedigers. Uit de gesprekken bleek dat hij erg gretig is om bij Helmond Sport aan de slag te gaan.”

De afgelopen jaren was Van Gerwen actief bij FC Eindhoven en JVC Cuijk. De 23-jarige doelman is woonachtig in De Mortel. “Joris is een talentvolle keeper uit de omgeving met veel ambities. Hij wil bij Helmond Sport stappen zetten in zijn ontwikkeling. Daarnaast heeft hij met zijn 1.96 meter een goede lengte en door zijn energieke houding een prima uitstraling als keeper”, vertelt Roy Hendriksen.

Joris van Gerwen zal aanstaande zondag aansluiten bij de selectie tijdens de eerste training. Deze training start om 13.00 uur in het Lavans Stadion. Ferhat Kaya zal dinsdag aansluiten bij de groep.

Foto's: ProShots