Helmond Sport / 05 december 2012

Helmond Sport verlengt contracten Van der Steen en Guijo-Velasco

Nadat vorige week Charles Kazlauskas al zijn contract met twee seizoenen verlengde, kan Helmond Sport met trots melden dat wederom twee spelers langer aan de club verbonden blijven.

Het gaat hierbij om doelman Wouter van der Steen en aanvoerder Daniël Guijo-Velasco.
De 22-jarige Van der Steen is dit seizoen eerste keus onder de lat bij Helmond Sport. De doelman is afkomstig uit de jeugdopleiding van Helmond Sport. Van der Steen maakte op 15 oktober 2010 in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht zijn debuut voor Helmond Sport. In totaal speelde hij al 21 wedstrijden voor Helmond Sport. Door de contractverlenging staat Van der Steen tot de zomer van 2016 onder contract bij Helmond Sport.

Algemeen directeur Mario Captein: “Wouter is een jongen die afkomstig is uit onze eigen jeugdopleiding. We hebben hem het vertrouwen gegeven als eerste doelman na het vertrek van Björn Sengier. Hij heeft dat vertrouwen dubbel en dwars aan ons terugbetaald. We hadden na dit seizoen nog een optie in zijn contract voor een extra seizoen, maar we zijn erg tevreden dat we het contract hebben kunnen openbreken en met drie seizoenen hebben kunnen verlengen.”

Wouter van der Steen: “Ik ben heel erg blij dat Helmond Sport mij dit seizoen de kans heeft gegeven als eerste keeper. Dat de club me nu een meerjarige verbintenis heeft aangeboden vond ik daarom ook erg positief. Ik zie nog veel mogelijkheden om me bij Helmond Sport verder te ontwikkelen. Bij Helmond Sport kan ik mijn ambities waarmaken en in de toekomst hopelijk samen met de club een stapje hogerop komen. Helmond Sport voelt toch als mijn club en ik voel me gewaardeerd door iedereen binnen de club. Ik hoefde er uiteindelijk niet lang over na te denken.”

Daniël Guijo-Velasco staat al vijf seizoenen onder contract bij Helmond Sport. Sinds dit seizoen is hij tevens aanvoerder in het elftal van Eric Meijers. Guijo-Velasco zal zijn contract met twee seizoenen verlengen, waardoor hij nog tot het einde van het seizoen 2014/2015 aan Helmond Sport blijft verbonden. De 28-jarige Belg droeg al in 119 wedstrijden het shirt van Helmond Sport. Hiervoor kwam hij uit voor SBV Excelsior, AGOVV Apeldoorn en PSV.

Algemeen directeur Mario Captein: “De contractverlenging van Daniël is alweer de tweede routinier in ons elftal die heeft bijgetekend. Daniël heeft veel ervaring in het Betaald Voetbal en is een meerwaarde voor de Jupiler League. Tevens is deze verlenging belangrijk voor de doorstroming van onze talenten. Deze talenten kunnen veel leren van een speler met zoveel ervaring.”

Daniël Guijo-Velasco: “Het is voor mij belangrijk dat ik een goed gevoel heb bij een club. Ik voetbal nu al vijf seizoenen bij Helmond Sport, ben sinds dit seizoen aanvoerder en ik voel me echt thuis in Helmond. De club past goed bij mij en dan kun je wel praten over clubliefde voor Helmond Sport.
Daarnaast spreken de ambities van de club me erg aan en ik ben er van overtuigd dat we de stap naar de Eredivisie kunnen maken.”