Helmond Sport / 23 augustus 2013

Helmond Sport verliest onverdiend in Venlo (3-2)

Helmond Sport heeft vanavond in Venlo een volstrekt onnodige en evenzo onverdiende nederlaag geleden. Het team van trainer Eric Meijers liet na om het met name in de eerste helft dramatische spel van de thuisclub af te straffen, verder kreeg het kort na rust een zeer ongelukkige tegentreffer te incasseren.
De eerste fouten in deze soms kolderiek aandoende partij kwamen echter wel op naam van Helmond Sport, al binnen drie minuten leden zowel Justiana en Nieskens in eigen verdediging 'dodelijk' balverlies. De eerste fout van de thuisclub werd daarentegen wel afgestraft, nadat VVV-doelman Mäenpää de bal slecht in het spel had gebracht, kon Marc Koot op aangeven van Koc profiteren (4' ;0-1).

Na deze snelle voorsprong bleef HS vroeg druk zetten op de Venlonaren, die daar totaal geen raad mee wisten. Het aantal keren balverlies was niet te tellen, maar een tweede Helmondse treffer bleef uit. Davy Brouwers (wederom op 'tien' spelend) kwam daar het dichtst bij, maar in de stand kwam voor rust geen verandering meer in. Dat zou na de hervatting vlug veranderen, en daar had scheidsrechter Van den Kerkhof zeker een belangrijk aandeel in. Sequeira onderschepte een pass die achter de Helmondse verdediging dreigde te vallen, toen Van der Steen vervolgens deze bal opraapte werd dit ten onrechte beschouwd als een bewuste terugspeelbal. De toegekende indirecte vrije trap ging er volgens op miraculeuze wijze in, het schot van Turk (onder de rust ingevallen voor de volkomen onzichtbare Jules Reimerink) ketste via de muur en daarna tegen Dave Nieskens in eigen doel (47' ;1-1).

Beide trainers beaamden na afloop dat deze goal de thuisclub over het dode punt heen hielp, maar dat nam niet weg dat ook in bepaalde fasen van de tweede helft de geel-zwarten een parodie op voetbal opvoerden. Koc had een kwartier na de onverdiende gelijkmaker een grote kans om HS weer op voorsprong te zetten, maar schoot vanaf vier meter voor langs. Een kwartier voor tijd zette de Nigeriaan Uche Nwofor de wereld op zijn kop, bij een zeldzame counter sprintte hij de Helmondse verdedigers er uit, en passeerde vervolgens ook Van der Steen (75' ;2-1).
Trainer Meijers reageerde onmiddelijk door met Mark Janssen een extra spits in te brengen, maar het was een Venlose invaller die de wedstrijd besliste. Travis William Cooper (hij speelde afgelopen maandag nog samen met Mark Janssen in Jong VVV/Helmond Sport, het samenwerkingsverband tussen beide verenigingen kan soms tot vreemde situaties leiden) profiteerde van de enorme ruimte (85' ;3-1).

Zeven minuten daarvoor had Marc Koot nog de allergrootste kans van de wedstrijd gemist, de rechtsbuiten schoot van twee meter voor een leeg doel nog over. Zijn vervanger zou wel scoren, Karim Bridji schoot vanaf iets meer dan twintig meter fraai in de linkerbenedenhoek (87' ;3-2). Het zorgde in ieder geval nog voor een spannende slotfase, waarin zelfs doelman Van der Steen in vijandig strafschopgebied tot een voorzet kwam. De dikverdiende gelijkmaker bleef dus uit, na de misgelopen promotie in het seizoen 2011-2012 was De Koel Helmond Sport vandaag wederom ongunstig gezind.  

Opstelling HS (4-3-3 formatie):
Wouter van der Steen - Charles Kazlauskas, Dave Nieskens (77' Mark Janssen), Koen Weuts, Gillian Justiana - Kevin Visser, Davy Brouwers, Juanito Sequeira - Marc Koot (83' Karim Bridji), Serhat Koc, Stanley Elbers.
Geel: Sequeira (89' ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jeremias Carlos David, Gregory Lammers, Aart Verberne, Sven van de Kerkhof en Jamie Watt (keeper).
Geblesseerd: Guijo-Velasco, Siers en Van Geffen.
Geschorst: De Regt.