Helmond Sport / 13 juli 2013

Helmond Sport verliest van FC Groningen (3-1)

Helmond Sport heeft vanmiddag in het Drentse Norg met 3-1 verloren van FC Groningen. Anders dan dat deze uitslag wellicht doet vermoeden, was het team van Eric Meijers bijna vijf kwartier gelijkwaardig aan de eredivisionist. De eerste bewonderswaardige actie op het sportpark van VV Gomos was ook van Brabantse makelij, rechtsbuiten Mark Koot dolde zijn opponent Lorenzo Burnet. De eerste kans was wel voor de Groningers, spits David Texeira ontsnapte aan de buitenspelval, omspeelde doelman Van der Steen, maar schoot vervolgens naast. De Uruguyaan kon verder weinig potten breken, hij werd door het centrale duo De Regt en Weuts (de Belg speelde een zeer overtuigende partij) volledig onder bedwang gehouden. Op de rechtervleugel had HS wat meer problemen, daar was de volgens Eric Meijers beste man van de wedstrijd Filip Kostic voor verantwoordelijk.

Kort na de rust zagen de tweeduizend toeschouwers HS zelfs op voorsprong komen, na een corner kwam de bal bij Koot die met een halve volley doelman Mark Bizot kansloos liet (49' ;0-1). Ook na deze achterstand wekte de 'thuisclub' niet de indruk dat ze in staat waren om het HS moeilijk te gaan maken, echter de gelijkmaker werd ze bijna op een presenteerblaadje aangeboden. De net voor de licht geblesseerde Kevin Visser ingevallen Gregory Lammers leed 'dodelijk' balverlies, Kostic liet zien dat zelfs doelman Van der Steen te verslaan is als je alleen op hem af gaat (62' ;1-1).
Voor Lammers werd de middag nog vervelender, ook bij de tweede Groningse treffer (die net zo plotseling uit de lucht kwam vallen als de eerste) speelde hij een rol. Ditmaal kreeg hij van Weuts een bal toegespeeld op een moment dat hij daar niet om vroeg, ook dit balverlies werd afgestraft, nu via de invallers Mitchell Schet en Genero Zeefuik die het laatste tikje gaf (74' ;2-1).

Twee minuten later kwam de geflatteerde eindstand op het scorebord, een hard schot van Rasmus Lindgren kwam via de lat voor de voeten van Kostic die zijn prima wedstrijd bekroonde met een fraaie goal (76' ;3-1). Trainer Meijers kon ondanks deze drie tegengoals terugkijken op een geslaagde oefenwedstrijd en constateerde terecht dat zijn ploeg verder is dan vorig seizoen rond dit tijdstip. A.s. dinsdag krijgt HS wederom de kans om zich te meten met een eredivisieclub, dan is in Waalwijk RKC de tegenstander.  
     
Opstelling HS (4-3-3 formatie):
Van der Steen - Kazlauskas (85' Van de Kerkhof), De Regt, Weuts (85' Nieskens), Justiana (77' Kuijpers) - Visser (58' Lammers), Brouwers, Velasco (46' Van Geffen) - Koot (77' Fecunda), Koc (77' Carlos David), Elbers (46' Janssen).
Op de bank en niet ingevallen: Watt (doelman).
Geblesseerd: Siers, Bridji en Verberne.