Helmond Sport / 05 augustus 2017

Helmond Sport heeft vanmiddag op Sportpark Houtsdonk een dubbele ontmoeting afgewerkt tegen Al-Ahli Dubai. Zowel de eerste als de tweede keus wonnen hun duel (resp. 2-0 en 3-2) tegen de club uit de Verenigde Arabische Emiraten.

In de eerste ontmoeting opende Helmond Sport de score na een fraaie combinatie tussen Zeldenrust en Bourdouxhe, laatstgenoemde rondde vanaf tien meter af (23' ;1-0). Robert Braber zorgde met een magistrale boogbal over de keeper die maar net iets te ver voor zijn doel stond, voor een verdubbeling van die voorsprong (36' ;2-0). Net na rust probeerde Jordy Thomassen in dit rijtje van 'fraaie doelpuntenmakers' te komen, maar zijn stift had net niet genoeg lengte. Ook in deze tweede helft zouden de Arabieren nauwelijks een vuist maken, doelman Van Gassel hoefde maar eenmaal reddend op te treden, dit na een goedgeplaatste vrije trap. De frustatie nam dan ook toe bij de gasten (overigens al een tweetal weken verblijvend in De Brug) en dat leidde kort voor tijd tot een rode kaart wegens protesteren.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda, Ron Janzen, Stephen Warmolts, Brandon Ormonde-Ottewil - Steven Edwards, Robert Braber, Jason Bourdouxhe - Jordy Thomassen, Arne Naudts, Furghill Zeldenrust.

In de tweede wedstrijd was HS wederom de betere ploeg, Hiwat zorgde met een laag afstandschot vanaf twintig meter voor een vroege treffer. Uit een mooi aangesneden vrije trap van Grad Damen kopte de mee opgekomen centrale verdediger Dylan de Braal van dichtbij binnen (31' ;2-0). Slechts drie minuten later viel de derde treffer al, Ibrahim zette Hiwat vrij voor doel (34' ;3-0).
Keeper Ricardo Kieboom (sinds gisteren op proef) moest tot de tweede helft wachten voordat hij op de proef werd gesteld. Echter, de eerste twee ballen tussen de palen van de ex-doelman van Sparta Rotterdam waren meteen onhoudbaar, met een 3-2 tussenstand tot gevolg. Verder kwam Al Ahli echter niet, dit had ook te maken met het feit dat er opnieuw een speler uit het veld werd gestuurd (ditmaal wegens natrappen als reactie op een overtreding van Giovanni van Beek) en dat sommige spelers ook al in de eerste ontmoeting waren opgesteld...

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Ricardo Kieboom - Jeroen Verkennis, Dylan de Braal, Robert van Koesveld, Nick de Louw - Bram Zwanen (46' Wietse van Lankveld), Nassim Amaarouk, Grad Damen - Daan Ibrahim, Martijn van Heugten (46' Giovanni van Beek), Giovanni Hiwat.
Geel: Van Beek.

Foto's: www.keefwilliamsphotography.com 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png