Helmond Sport / 15 juli 2017

Helmond Sport heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld, tijdens de Open Dag werd voor ongeveer vijfhonderd toeschouwers met 5-0 gewonnen van een combinatieteam van MULO en Helmondia.
Het team van Roy Hendriksen had 32 minuten nodig voor de openingstreffer, Charlton Vicento tekende voor zijn eerste goal na zijn langdurige blessure. Tot die tijd produceerde HS alleen een aantal kopballen die Helmondia-doelman Kevin Vincent niet in verlegenheid brachten. Afgezien van deze kopduels hadden de amateurs van MULO en Helmondia (allebei uitkomend in de derde klasse) nauwelijks moeite om het veel te trage spel van de thuisclub te ontregelen.

Na de rust kwamen er aan beide zijden elf nieuwe spelers op het veld, bij HS ging het tempo hierdoor merkbaar omhoog. Met name spits Jordy Thomassen was erg bedrijvig, weliswaar niet altijd gelukkig in zijn afronding, maar na een prima assist van Robert van Koesveld omspeelde hij doelman Max Bijsterveld (67' ;2-0).
Plotseling ging het allemaal even te snel voor de amateurs, twee minuten later tikte Zeldenrust de rebound binnen na een alweer een schot van Thomassen (69' ;3-0). Een minuut later gaf Zeldenrust een assist op Fecunda, goed voor de derde treffer in evenzo veel minuten (70' ;4-0). Nadat Strijbosch nog een keer de paal had getroffen, bepaalde Zeldenrust (na een fraaie pass van Wietse van Lankveld) de eindcijfers (90' ;5-0). 

Opstelling HS eerste helft:
Joris van Gerwen -  Jeroen Verkennis, Stephen Warmolts, Ron Janzen, Nick de Louw - Steven Edwards, Robert Braber, Giovanni van Beek - Charlton Vicento,  Arne Naudts, Giovanni Hiwat.

Opstelling HS tweede helft:
Stijn van Gassel - Maiky Fecunda, Dylan de Braal, Robert van Koesveld, Wietse van Lankveld - Bram Zwanen, Sam Strijbosch, Jason Bourdouxhe (65' Giovanni van Beek) - Marijn van Heugten, Jordy Thomassen, Furghill Zeldenrust.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png