Helmond Sport / 16 november 2022

A.s. vrijdag om negen uur staat voor Helmond Sport alweer de voorlaatste thuiswedstrijd voor 2022 op het programma, vanwege de “WK-break” ligt de competitie namelijk drie weken stil. Tegenstander De Graafschap is in de competitiestand terug te vinden op een dertiende plaats, de tweede plaats in de periodestand zal tot meer tevredenheid stemmen.

Ook de meest recente resultaten op Helmondse grond zullen met plezier zijn bekeken, de laatste vijf(!) ontmoetingen leverden een zege op voor de Superboeren. Tegen geen enkele andere club hebben de blauw-witten ooit een dergelijke reeks opgebouwd. Het is dus aan ex-De Graafschap speler Tim Bakens om hier een eind aan te maken. De huidige (interim-)hoofdtrainer van Helmond Sport speelde tussen 2001 en 2005 voor De Graafschap, met daarbij de aantekeningen dat het eerste seizoen in de eredivisie was, en dat de twee meter lange verdediger in zijn laatste seizoen niet in actie kwam vanwege een blessure. Na omzwervingen bij RKC Waalwijk, Volendam, Sparta Rotterdam, het Zwitserse St. Gallen en SC Cambuur sloot hij in 2014 zijn loopbaan als speler af bij De Graafschap, ook hier speelde blessureleed een belangrijke rol.

Zoals bekend won Tim Bakens in zijn huidige functie twee van zijn eerste drie wedstrijden, het is al sinds 2013 geleden dat een nieuwe hoofdtrainer dit heeft gepresteerd (indertijd Eric Meijers). Een evt. derde zege zal moeten plaatsvinden zonder de geschorste Tom Beugelsdijk, Bram van Vlerken en Michael Chacón, allen ontvingen uit tegen Roda JC hun vijfde gele kaart.

Toegangskaarten zijn online te koop via https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/