Helmond Sport / 17 februari 2021

Helmond Sport gaat vrijdagavond vanaf negen uur proberen een vervolg te geven aan een zeer succesvolle reeks. Het team van Wil Boessen is al acht wedstrijden op rij ongeslagen, wat sinds september 2012 niet meer is voorgekomen bij Onze Club. Tegenstander Roda JC staat vier plaatsen hoger op de ranglijst, in de eindrangschikking is deze positie normaal gesproken goed voor een entreebewijs voor de play-offs.

Roda JC en Helmond Sport staan samen op de eerste plaats in een ander (wat minder relevant) klassement, namelijk die van gelijke spelen. Beide ploegen deelden acht keer de punten met hun tegenstander, niet geheel verwonderlijk ook tegen elkaar. In december werd het in Parkstad Limburg Stadion 2-2, al zag het er daar lange tijd niet naar uit gezien een 2-0 achterstand. Helmond Sport wist zich lange tijd geen raad met het centrale spitsenduo Jordy Croux en Roland Alberg. Dit probleem zal zich vrijdag echter niet nogmaals voordoen, beide spelers zijn namelijk inmiddels vertrokken. Roland Alberg is voor een half jaar verhuurd aan Hyderabad FC, uitkomend in de Super League van India. Jordy Croux zocht het nog verder weg van huis, hij tekende bij het Japanse Avispa Fukuoka, een promovendus op het hoogste niveau. Trainer Jurgen Streppel (samen met zijn assistent Remond Strijbosch afgelopen dinsdag nog aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Helmond Sport – Almere City FC) raakte nog een speler kwijt, aanvallende middenvelder Livio Milts werd verhuurd aan TOP Oss.

Uiteraard kwamen daar spelers voor terug, zo is de bij Feyenoord op een zijspoor geraakte spits Dylan Vente voor een half jaar gehuurd. Deze nu 21-jarige Rotterdammer maakte al in 2017 zijn debuut in het eerste elftal, maar moest het dit seizoen voor de winterstop doen met zegge en schrijven twaalf (…) minuten speeltijd. Centrale verdediger Stan van Dijck is voor eenzelfde periode gehuurd, hij verdedigde de eerste helft van dit seizoen de kleuren van VVV-Venlo. De 29-jarige Ali Messaoud is de meest ervaren ‘winterse’ aanwinst, hij speelde al 103 wedstrijden in de eredivisie voor Excelsior, Willem II, NEC en AZ. Verder kwam hij nog 26 keer uit op het hoogte niveau in Oostenrijk, dit met FC Vaduz uit het dwergstaatje Liechtenstein. Meest recentelijk kwam hij uit voor Vendsyssel FF, een club op het tweede niveau in Denemarken.

Blikvanger bij de Koempels is momenteel clubtopscorer (acht goals) Patrick Pflücke, deze 24-jarige Duitser speelde de afgelopen twee seizoenen in de Derde Bundesliga bij KFC Uerdingen. Zes jaar geleden mocht hij zelfs aantreden in de ‘echte’ Bundesliga, dit met 1. FSV Mainz 05 tegen, let wel, FC Bayern München.

foto_Roda_Pflucke_Robben.jpg
Patrick Pflücke (links) in zijn enige optreden voor Mainz 05 in de Bundesliga, hier in duel met Arjen Robben.