Helmond Sport / 05 mei 2022

Helmond Sport speelt vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Den Bosch. Waar Helmond Sport veertig jaar geleden na afloop van de wedstrijd tegen FC Den Bosch verzekerd was van de eerste plaats (en dus het kampioenschap), rest nu de laatste plaats als eindresultaat. Hoe deze competitie voor onze gasten uit Den Bosch gaat eindigen is nog niet helemaal zeker.

Er is wel wat medewerking van andere ploegen voor nodig, maar het team van coach Jack de Gier heeft nog steeds een (uiterst miniem) kansje om de playoff’s te bereiken. Een voorbeeld: als NAC thuis niet wint van Excelsior én Roda JC thuis niet wint van Telstar én Almere City thuis verliest van Jong AZ én FC Eindhoven met zes doelpunten verschil verliest bij FC Volendam én Den Bosch zelf wint in Helmond, dan worden de blauw-witten achter FC Emmen tweede in de vierde periode en bemachtigen zodoende een ticket voor de playoff’s.

De laatste zege van de blauw-witten in Helmond dateert overigens uit het seizoen 2018-2019. Voor doelman Wouter van der Steen was dat zijn vierde wedstrijd voor de Bosschenaren, een maand daarvoor was hij overgekomen van sc Heerenveen. Bij de Friezen zou hij in twee seizoenen tijd slechts zesmaal onder de lat staan. Bij Helmond Sport was de nu 31-jarige Vughtenaar tussen 2012 en 2016 wél een vaste waarde, zoals nu ook bij FC Den Bosch.

Wil jij de ontknoping van dit seizoen meemaken inclusief de huldiging van het kampioensteam van veertig jaar geleden?
Koop dan je toegangskaart met 40% korting via https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/

Op de wedstrijddag zijn kaarten eveneens te koop bij de administratie van Helmond Sport. Legitimatie is verplicht!