Helmond Sport / 18 augustus 2022

FC Eindhoven is de competitie uitstekend begonnen met twee zeges. De verwachting dat het team van trainer Rob Penders het vertrek van Joey Sleegers (Dibba Fujairah), Charles-Andreas Brym (Sparta Rotterdam), Valentino Vermeulen (Borussia Dortmund O23), Jort van der Sande (NAC Breda), Matthias Verreth (Willem II) en Jens van Son (gestopt) niet zou kunnen opvangen, is tot nu toe niet uitgekomen.

In Den Bosch (eindstand 1-3) werd al snel afstand genomen van de plaatselijke FC, binnen een half uur scoorden Collin Seedorf en Naoufal Bannis (2x). Laatstgenoemde spits is gehuurd van Feyenoord, de Rotterdammers verhuurden hem al eerder aan FC Dordrecht en NAC Breda.

Nog knapper was de zege (2-1) op titelkandidaat Willem II. De van ADO Den Haag overgekomen Evan Rottier (vorig seizoen uitgeleend aan TOP Oss) zorgde voor de openingstreffer. Een kwartier voor tijd kwamen de Tricolores langszij via Dan Crowley, maar vijf minuten in blessuretijd zorgde de vorig seizoen nog bij NAC Breda spelende Belg Pjotr Kestens voor de sensatie.

Kaarten zijn alleen nog vandaag (donderdag 18 augustus) verkrijgbaar, online via https://voetbal-helmondsport.iticketsro.com/nl-NL/events/helmond%20sport%20-%20fc%20eindhoven/2022-8-19_20.00/gs%20staalwerken%20stadion?hallmap

Hou wel rekening met de extra veiligheidsmaatregelen, zie https://www.helmondsport.nl/academy/nieuws/extra-veiligheidsmaatregelen-van-kracht-bij-helmond-sport-fc-eindhoven