Helmond Sport / 17 september 2020

Aanstaande vrijdag staat voor Helmond Sport de vierde competitiewedstrijd op het programma. Het team van Wil Boessen haalde tot nu toe vier punten, maar als voetbal een jurysport was hadden dit er zomaar negen kunnen zijn. Zowel tegen TOP Oss, NAC Breda en FC Eindhoven was Helmond Sport namelijk de betere ploeg, de beloning bleef in de laatste twee partijen echter uit.

Tegenstander FC Volendam heeft nog veel meer redenen om niet tevreden te zijn over het begin van het seizoen. Met een 2-2 gelijkspel op de openingsronde uit tegen Telstar viel te leven, maar daarna werd er twee keer thuis verloren. Afgelopen vrijdag werd er een pijnlijke 0-1 nederlaag geleden tegen Jong FC Utrecht. Het team van Wim Jonk was vooral in het begin heer en meester, maar verloor de wedstrijd nota bene in een langdurige fase dat het een man meer op het veld had. 

Afgelopen dinsdag kwam daar nog een 1-3 verlies tegen NEC bovenop, Dennis Kaars was de enige doelpuntenmaker voor het andere Oranje. Vorig seizoen was hij medeclubtopscorer met elf treffers, samen met Francesco Antonucci. Deze Belg met Italiaanse roots werd afgelopen seizoen gehuurd van AS Monaco. Voorheen kwam de nu 21-jarige Antonucci uit in de jeugdopleiding van Anderlecht en Ajax. Afgelopen zomer nam Feyenoord de aanvallende middenvelder over van de Fransen, waarna de Rotterdammers hem voor dit seizoen aan de Volendammers verhuurde.

Grootste talent is verdediger Micky van der Ven. In het (uiteraard ook voortijdig beëindigde) VI-klassement van vorig seizoen eindigde hij als beste speler van de Keuken Kampioen Divisie. Opvallend, want hij maakte pas op 4 oktober zijn debuut op dit niveau. Hij was er dan ook nog niet bij toen Helmond Sport en FC Volendam tegenover elkaar stonden op de openingsdag van het afgelopen seizoen. Via de inmiddels vertrokken Dean Koolhof kwam HS op voorsprong, Jari Vlak zorgde in de rebound van een door Stijn van Gassel gestopte strafschop van Zakaria El Azzouzi voor de gelijkmaker.